mikasa_ Merhaba arkadaşlar haftada 2 tam gün (11.00-18.00) ayda 8 gün olacak şekilde bakıcı bulacağım. Ücret olarak günlük 600 lira aylık 4800 vermeyi düşünüyorum. Sizce nasıl az mı çok mu ideal mi ? (Sadece bebekle ilgilenecek)
Anatotales mikasa_ az elbette ev temizliğine bile 1500 e geliyorlar. Tüm gün bebeğinizle ilgileniyor olacak beslenmesi vs
coraplarheptek mikasa_ az tabiki bakıcılık küçümsenecek bir iş değil asgari ücret+sigorta şeklinde istiyorlar artık en kötü haliyle. Bir bebeğin bütün sorumluluğu yemesi içmesi gerekli durumlarda banyosu oyun oynatması ağlaması atak dönemi herseyle karşılaşacak ve kendi cocugunuz olmadığı zaman bu tarz şeyler hiç çekilecek şeyler olarak gelmiyor günlüğünü en az 800-1000 arası tutmalisiniz
yahsi_anne3421 mikasa_ Kesinlikle bu zamanda o paraya evini işini gücünü bırakıp başka bir evde başka birinin evladına hizmet edilmez kusura bakmayın sizi yargilamak yada yadirgamak amaçlı söylemiyorum devir çok zor ve şartlar fazlası ile kötü 4800 bir ayda kazanilip bir güne yetmez bile malesef.
Asyaveannesi04 mikasa_ Bence az ben yardımcı ablaya bile günlük 1500 veriyorum haftanın 2 günü geliyor ki bebekle ilgilenmek, oynamak, uyutmak, yedirmek de hiç kolay değil
mikasa_ Piyasayı bilmediğim için fikir olarak açtım. Evde bende olacağım bakıcıya tüm gün bırakıp gitmeyeceğim. Sadece birazcık kişisel vaktim olsa yeter.
mikasa_ Asyaveannesi04 bebeği 2 saatte bir emzireceğim abla 2 saatte bir mola verecek bebek Asyaveannesi04 normal zamanlı çalışmaya dönsem 26×1500 aylık 39000 yapıyor. Ne kadar kazanıp bakıcıya günlük 1500 lira vereceğiz :D brüt asgari ücret demek asgari ücret+sigorta demek bunun günlüğü 660 lira çok değişik kafalar bir memur aylık 39000 lira kazanamıyor.
yeniann Bende tutma istiyorum ama her gün akşam 8-12 veya 9-2.3 baksa kaç tl ödemem gerekiyor bakıcıya aylık veya günlük ( sadece ama sadece bebekle ilgilenecek 2 aylık bebek onla konuşması ilgilenmesi mama ve uyku )