Ezooo Merhaba sevgili anneler 32 aylık oğlum var tam 15 gündür tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ilk 1 hafta sürekli altına yaptı bu 1 hafta ise sürekli tutuyor ve çişim geldi demiyor işine gelirse istediği bişey olursa diyor sürekli konuşuyorum ve sorarak bunaltmıyorum çişin varmı diye ne zaman söylemeye başlar sizceee??
1sirinannesi Ezooo Kızım 34 aylık henüz tuvalet eğitimine başlamadım, yaptıktan sonra söylüyor hep, şirin kaka yaptı diyor, ya da çiş yaptı diyor nasıl öğreteceğim bende bilmiyorum. 🥲
Gzide32 Ezooo çocuk hazır olmadığı için olabilir bi uzman dr videosunda dinlemiştim eğer çocuk hazır değilse siz de zorlanırsınız çocuk da öncesinde sürekli anlatın gösterin öğrensin daha sonra uygulamaya başlayın ama hem siz hem de çocuğum hazır olması gerekiyor bu eğitime
Alya-Sena Ezooo merhaba sorunuza karsilik bende bir soru sormak istiyorum. Kizim bezini surekli cikartmak istiyor (22 aylik) tuvaletini yaptiginda rahatsiz oluyor filan. Tuvalet egitimine kizim acaba hazirmi. Ben suan da anlamaz diye bezini tekrar takiyorum
Ezooo Azizbebek işimiz zor desenize😔 inatlaşıyolar resmen neden böyle bilmiyorum üzerinede düşmüyorum ama olmuyor sanki
Azizbebek Ezooo bende öyle sürekli sormuyorum bunalmasin korkmasın diye ama çişini tutuyor tutuyor sonra bakıyorum ki yapmış inşallah düzelir ya
Ezooo 1sirinannesi başlamadan söylemesi bile bence güzel bir adım benim oğlum bezsiz dolaştığı halde söylemiyor:)
1sirinannesi Ezooo Yaşadığım şehirde havalar tam ısınmadı, o yüzden daha başlayamadık, temmuz ağustos gibi başlarız. 😊
Ezooo Gzide32 tabiki hazır olması gerekir bende aynı düşüncedeyim bezi çıkarmadan önce sürekli tuvalete gidip çiş yapmak istiyordu kakasını saklanarak yapıyordu ve dil gelişimi gayet iyi anne çiş yapalm diyordu buna dayanarak başladım öncesinde hep anlattım dediğim gibi işine gelirse istediği birşey olacaksa anne çişim geldi diyor tutuyor son anda söylüyor yada az kaçırıp farkediyor sonrasında söylüyor kalanını yapıyor wcye :) çok ilginç ilerliyor yani her çocuk farklı tabiki
Gzide32 Ezooo yaa hazır olduğunu da hissettirmiş aslında bir de şey okumuştum çocuk kakasını görmemeli kakasını görünce benim parçama düşüyor diye kaka yapmak istemiyor korkuyormuş arkadaşımın çocuğunun başına gelmişti kakasını görmüş ve korkmuş yapmamış tam 1 hafta çişini de çok tutmuş ve altına kaçırmış hep öyle bir durum da olabilir belki 😊
Ezooo Gzide32 inşallah kakada çok sorun yok aslında 2 3 kere yaptı tuvalete korkmadı ama genelde hala saklanarak altına yapıyor🤭
Ezooo Alya-Sena hazır olması için bir çok belirti olması lazım sanırım dil gelişimi kendini ifade edebilmesi saklanarak kaka yapması vs vs ama öncesinde tuvalet iletişimi kurmalısınız bence uygulamaya geçmeden önce bi kaç ay sürekli siz tuvalete giderken onada gösterin ve anlatın çok zor bi süreç
Sessizzzz Ezooo bizde de boupe bir durum oldu 15 gün faoaj sürdü sonra düzene bibdi olabiliyormuş bu tarz şeyler normalmiş doktrolwr da diyor tutamıyormus aslında ama gececi siz gyzelce anlatın tekrardan
Blackberry Ezooo okuduktan sonra bu postu ben mi açtım dedim kendime .Aynıyız sizinle tam 2 hafta oldu başlayalı asla söylemiyor😔
Ezooo Blackberry aynı günler başlamışız demekki hiçmi söylemedi ? Oğlum işine gwlirse Söylüyor dışardada efsane tutuyor asla yapmıyor 😅 küçük fil lazımlığımız var pet şişe gibi ona yapıyor ama gene söylemiyor ben yaptırıyorum🙂↕️