Buketbuket2525 benim eşim de polis. Merkezde oturuyoruz biz. Merkezde iki emniyet var, iki lojman var. Çarşı içindeki lojman 2+1, seyitlerdeki lojman (toki yapmış) 3+1 ve temiz. Ev bulmak çok sıkıntı, kiraları çok yüksek ama site içi evlerden birini bulabilirseniz temiz bir yer bulabilirsiniz. Bazı evler sobalı çünkü hala çoğu yerde doğal gaz yok.
Havası çok güzel öncelikle. İklimi nemli evet maksimum %70 gösteriyor bizim evde. Kışın ise %40-%50 oluyor. Genellikle yağışlı bi havası var ama kışı baya soğuk oluyor.
Hastane olarak sadece merkezdekine gittim. Yeterli doktor yok, allah korusun bi şey olsa rizeye sevk ediyorlar. Ama diğer basit poliklinik muayeneleri için yeterli. Acilde çok intörn doktor var 39 derece ateşli bebeğime bakamamışlardı.
İnsanlarına gelecek olursak esnafını sevmiyorum alırsan al almayacaksan defol git modundalar. E malum polis eşleri de genelde polis eşleriyle görüşüyor pek artvinliyle muhatap olamıyoruz. Bizim burda çevrede oturan teyzeler falan var onlar gayet iyi canayakınlar eli bollar ama dediğim gibi fazla konuşmuşluğum yok.
Genel olarak şehirde sürekli yokuş çıkıyosun 😂 bacak kaslarına şimdiden merhaba de 😂 meyve sebze hem çok kötü hem çok pahalı. Şehirde bir tane trafik lambası var o kadar. Aşırı ihmal edilmiş bi yer her şeyi internetten söylüyoruz, avm var desek içinde adam akıllı mağaza yok, e çarşıda kılık kıyafet alacak elle tutulur bi yer yok olsa da pahalı. Bildiğin mahrumiyet bölgesi. İlçelerden de en güzeli arhavi daha elit kesim, denize sıfır. Kemalpaşa sınırda iş yoğunluğu çok diye duydum. Borçka, şavşat çok güzel doğa olarak ama imkanlar yine kısıtlı. Büyükşehirden geliyorsanız beklentinizi en aza indirin bu sizin için en iyisi olacaktır, şimdiden allah kurtarsın 😂 ha bu arada çarşıdaki evlerde su için kart dolduruyorlar ve suyu pek güzel değil. Ama seyitler tarafında dolum yok direk fatura olarak ödeniyor ve suyu bildiğin hazır sudan daha güzel. 8 aylık toplam fatura 200 lira geldi bize, yani su baya ucuz 😂