balacey1 e bebekte bebek zeytinyağı var ben onu kullandım ilk ay tadimla geçeceği için çok az gidiyor zaten. İlk yogurt mayaladim küçük kavanozlara 3 gün sadece yogurt denedim alerjisi çıkmadı. Sonraki 3 gün havuç+yogurt+su sonraki 3 gün patates+yogurt+su her sebzeyi tek tek 3 gün denedim (bir şeye alerjisi varsa ilk an değil 2.3.gun de kendini gösterebilir o yüzden her şeyi tek ve 3 gün denemek önemli)
Mevsime uygun sebzeleri deneyebilirsiniz. Sebzelerden sonra meyvelere gectik (sebze denerken araya meyve sokarsaniz cocuk bir daha sebzeyi reddedebilir yada mesela muzlu yogurt verdiniz Bi daha sade yogurt istemeyenler o yüzden böyle bir şey yapmadım doktorda onermedi. Bir araya karıştırma üründe asla onermedi çünkü amaç yediği şeyin tadını alması ve tada alışması bulamac gibi şeyler yapmak doğru değil. Meyveleri 2 gün denedim cam rendeyle rendeledim üzerine 2 çay kaşığı zeytinyağı koydum yanında yogurt verdim. Her gün yogurt yedirmeye çalıştım hem daha kolay oldu diğer şeyleri yemesi de. Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezdim üzerine 2 çay kaşığı zeytinyagi ekledim. (Püre şeklinde ve blendrdan geçirip vermeyin bir daha katı gıdayı reddedebilir hep püre şeklinde yemek isteyebilir bu ilerde sıkıntı olur) meyveleri rendeledim gerekirse çatalla ezdim üzerine 1 2 çay kaşığı zeytinyağı. Her gün su vermeye çalışın ilk etapta suyu kabul etmeyebilir ben kasikla veriyordum bir günde yarım çay bardağı kadar içmesi yeterli olur. Yasaklı meyve sebzeler var bunları doktordan öğrenin kesinlikle deneme amaçlı bile vermeyin çok tehlikeli olanlar var.
Yogurt
Havuc
Kabak
Patates
Tatli patates
Balkabagi
Brokoli
Ispanak
Pirasa
Avokado
Bezelye
Elma
Armut
Muz
Ananas
Ayva
Kayisi
Şeftali
Bu şekilde denedim mevsime göre verebilirsiniz (yasaklı olanlar hariç)
Dişleri varsa salatalık verebilirsiniz eline kemirmek için.
Ihlamurda vermiştim ben. Sebzeleri denerken lor peynir beyaz peynir (tuzsuz) labne bunları da deneyebilirsiniz
Tadimlar uzun sürüyor zaten sadece tadına baktırmak yeterli amac doymasi değil o yüzden urunleri birbirine karıştırmaniza gerek yok bebek irmigine de gerek yok öyle muhallebiye falan. Tadimlar bittikten sonra kahvaltı için yumurta sarısı zeytin ezmesi deneyebilirsiniz 2.etapta da çorbalar ve kuzu kiymasi dahil olcak denediginiz şeylerden çorba yapabilirsiniz 2 kez çekilmiş kuzu kiymasi ekleyebilirsin çorbasına ya da dişi varsa yiyebilirse kofte yapabilirsin tavuk suyuna çorba (alerji varsa kemik suyu alerjiyi tetikliyor bizim gıda ve tekstil boyasina alerjimiz var mesela kemik suyu kullandığım zaman alerji yapıyor) sehriyeli çorba Brokoli çorbası sebzelerden mücver gibi yapabilirsin. Sonra balik tavuk tahıl grubu en sonda bakliyat grubunu deneyebilirsin kuru fasulye yapıp çatalla ezebilirsin ya da herhangi bi bakliyat ben hiç ezmedim dislerimiz cabuk çıktığı için her şeyi normal yemişti. Çok uzun oldu ya kusura bakma