Miray2024 Merhaba. Bneim kızın 4.5 aylık oldu. Gün içinde 2 veya 3 kez bazen kısa bazen uzun uykular yapıyor. Onun dışında kalan zamanlarda ben ona şarkılar söylüyorum konuşuyorum. Hışırtılı kitabını gösteriyorum topunun üzerindeki sayıları sayıp alfabedeki harfleri ve geometrik şekilleri anlatıyorum. Çıngırağıyla oynatıyorum. Biraz da kucakta evi geziyoruz. Bunlardan farklı bir şey yapan var mı? Hani çok küçükler ya daha fazla ne olabilir ki? Şahsen benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Eksik mi kalıyorum yeterince ilgilenmiyor muyum diye düşünüyorum. Ayrıca hala başı yukarı bakarken sallanıyor. Yatarken Ellerinden tutunca başını kaldırıyor. Genelde aşağı bakıyor yerdekiler vs dikkatini çekiyor. Sizin bebeklerinizde durum nasıl?
MoonCrystal Miray2024 Tummy time Masal kitapları Dokun hisset kitaplar Dokun hisset için aktiviteler (su ile olabilir böyle oyun matlari var hem tummy time içinde kullanılıyor ) Tut çek oyuncak var Montessori kategorisinde
Zengo Miray2024 suan cok uzuldum hem sana hem kendime hem bu donem anne olanlara.havalar soguk 1 haftadir ayni senin gibiyim bunlarin hepsini yapiyorum hatta yeni oyuncak alayim dedim ama sanki hep eksik az gibi.bizi ne hale getirmisler.sonra dusundum babalarimiz annelerimizi kenara atmis buyumusler gayette zekiler.bizlerde oyle ben zannetmiyorum annemin 3 aylik bebeyle bu kadar ilgilenecegini.sana yazacagim sunu yap diyecegim hic bisi yok.benimde elimeden gelen bu…bizler iyi anneleriz merak etme💐
bsr9696 Onun dışında hikaye kitabı okuyabilirsin bu ayda dikkati aşırı dağınık degildir, oyun halısı varsa onda zaman geçirebilirsiniz bol bol disari çıkarıp farklı şeylere dokundurup işte anlatabilirsin bu ağaç bu araba vs
Miray2024 bsr9696 oyun halısı yok. Dışarı da babası geldikçe çıkıyoruz akşamları. Kötap okumayı denedim ama pek oralı olmadı şarkıları ninnileri daha çok seviyor. Kitap okumaya alıştırmak için geç kalmak istemiyorum ama dikkat etmiyor şarkılar gibi. Nasıl dikkatini çekebilirim?
bsr9696 Miray2024 böyle büyük resimli , hareketli kitaplar, dokun hisset kitapları , tekerlekli kitaplar var, onlar olabilir, zaten rwsimlwrine baksa o resimleri anlatsaniz bilr yeter
Miray2024 Birde benim kızım benim ve babasının dışındaki herkesten korkuyor katıla katıla ağlıyor napacğaım ben ya.. En ufak seste başlıyor ağlamaya biri sevse dakikalarca susturamıyoruz. Araba korna çalsa yere bir şey düşse vs hemen korkuyor hemde öyle böyle dğeil
adel28_ İnstigramda sevgililavinli diye bir sayfa var ben onu takip ediyorum çok güzel etkinlikler hazırlıyor anne