Merhaba anneler
3 yıldır evli 3,5 aylık oğlu olan bir anneyim, evim küçük küçücük, 2+1 açık mutfak ama toplam 75 metrekare falan.. küçük olduğu gibi yeterli depolama alanı ve dolap yok, kiracıyız zaten.. ben evlenmeden önce pek temizlik yemek bilmezdim, çalışıyordum,dolayısıyla evlenince biraz zorlandım, evlendikten sonra da çalışıyordum ama elim çabuk olmadığı ve evi toplu düzenli tutmayı bilmediğim için tertemiz yapıp yapıp yine batırıyor başa dönüyordum… şimdi bebişim gözümün nuru da gelince evimiz iyice yetersiz hale geldi.. dağınıklık aldı başını gitti… bebeğim 3. Ayı bitince uyku gerilemesi yaşayınca bu dağınıklık büyüdü gitti son 3 haftadır, ev kalktı gidiyor 😭 nereden başlıycam napıcam bilmiyorum temizlik yapmam lazım.. bebeğime tek bakıyorum, annem geliyor ara sıra ama canım anneciğimin eli benden de ağır 😅 ütü yapmıyor güzel yapamıyorum diye, yemek yapar mısın demezsem yemek de yapmıyor, makinaları açıp kapatmayı ben beceremem diyor, mesela çamaşırları doldurayım ama sen çalıştır diyor, inanın o hengamede gidip düğmeye basacak zamanım olmuyor kalıyor öyle çamaşırlar… hem evim çok küçük olduğundan misafire de uygun değil sanki annem geldiğinde iyice batıyor ben ona bakıyorum o bana 🤯
Eşim durumdan tabiki rahatsız ama o da çok dağınık, şunu yap dersem yapıyor aksi halde işin üstünden atlar geçer… yine de eli çabuktur mesela dün işten gelince bir hışımla üstten bir topladı süpürdü … bana kırıcı bir şey söylemez sadece benim görevim gibi davranmaz ama ikimizi de dahil ederek eleştirir
Kendimi eleştirmem gerekirse ben asla temizlik sonrası evi derli toplu tutmayı beceremiyorum, batırıp batırıp bir kerede tertemiz ediyordum ama artık bebişle onu da yapamıyorum
Yarın kaynanam gelecek bir günlüğüne ve bebeğim yine kucakta uyuyor
Artık bebeğim için bir temizlik rutini oluşturmak istiyorum evde, öyle ki emeklediği zaman bir zorluk yaşamayayım
Lütfen kendi uyguladığınız temizlik rutinlerini yazar mısınız? nasıl baş ediyorsunuz bu işlerle🥲🥲🥲 mesela bütün ev batıksa ilk nerden başlanır nasıl yapılır? Okuyup yorum yazan herkese baştan teşekkür ederimm…