Kuzucukumsu Merhabalar 12 aylık oğlum var.babıldaması var. Nene dede baba mama anane gibi ama anlamlı değil kendi kendine mırıldanır.Anne anane abla nerede dediğimde istediğime bakar. Bü dediğinde su istemiş olur. Aslan ne yapar dediğime ğııı der araba nasıl gider dediğimde vuu yapar kaza olunca ne olur dediğimde nan( Nani) der. Ama anlamlı kelimesi yok. Sosyal gülümsemesi var. Alkış yap dediğimde yapar( ama bay bayı bilmiyor) fiş fiş kayıkçı dediğimde sallanmaya başlar (oyun yapıyor) cee oyununu sever (yüzüne örtü örtüp açar)ayağa kalk dediğimde kalkar. Kucağımda ışığı aç deyince düğmeye basar Otur dediğimde oturur.Meme nerede dedğinde memeye bakar ayak nerede dediğimde ayağa bakar. Çocuklara bayılır. Göz teması iyi. İsmine çoğunlukla bakar bir oyuncağa dalmışsa bakmayabiliyor. Heyecanlanırsa ellerini kollarını çırpıyor. Instagramdq izlediğim videolardan sonra Ve bunlar beni korkutuyor. Anlamlı kelime olmaması elini kolunu çırpması bye bye yapmaması.. benzer durum tecrübe etmiş olan anne var mıdır
nursena40 Benim oğlum da yeni bir yaşına girdi ve bu dediklerinizin bazılarını yapabiliyo yani çok normal acaba bende endişelenmelimiyim
nursena40 Kuzucukumsu var hatta çok konuşuyor değişik bişeyler söylüyor dıgıdık diyorum oda diyor anne mama baba edin edin diyor
nazlii1_ Kuzucukumsu benim oğlumda 14 aylık daha yeni anni diyor baba dede gel tedi( kedi) Diyor ve bunları her zaman düzgün Bi şekilde söylemiyor. Boşuna kafaya takacak şey aramayın bence yazdıklarınızı tekrar okudum ve gayet iyi. Doktorumuz bişey istediği zaman onun söylemesine de izin verin dedi suyu işaret ettiği zaman su mu istiyorsun annecim, al iç suyunu gibi konuşun dedi. Bunları elbette biliyorsunuzdur ama abartmaya gerek yok zamanlari gelince herşeyi yapıyorlar
Kuzucukumsu nazlii1_ evet bunları yapmaya dikkat ediyorum kitap da çok okurum tv tablet zaten yok ama canımı sıkıyor yine de durum Allah korusun aklıma kötü şeyşeybgeliyor
nazlii1_ Kuzucukumsu konuşması git gide daha anlaşılır olucak alkış yapıyor diye aklınıza kötü şeyler getirmeyin
uykumvaarr Çok normal, kelime sayısı sayılırken sadece söylediği şeylerle saymıyor doktorlar, işaret ettiği anladığı veya hayvan sesi taklitleri de sayılır. Bu kadar çok beklentiye girmeyin küçücük bebeklerden, gayet normal stres yapmayın 😊
Kuzucukumsu uykumvaarr gerçekten mi ay bu bilgi doğru mu? Nolur doğru olsun aslan ğıı yapar araba vu diye gider kaza olunca nan(Nani) olur suya bü demek bunların hepsi kelime mi şimdi
nazlii1_ Kuzucukumsu siz kendiniz dediniz el cirpmasi flan var diye ben ona kötü bişey değil iyi bişey dedim. Anlaşamadık 😂 neyse kısaca bebeğiniz gayet iyi duruyo bence
Kuzucukumsu nazlii1_ he el çırpmasını kast ettiniz alkış yapndeyğnce alkış yapmasını sandım ay aman ne kadar endişeli olduğum mesajlardan bile hissediliyor herhalde.
nazlii1_ Kuzucukumsu rahat olun bence ben öyleyim oğlum ne zaman isterse o gelişim özelliğini elbet gösterecektir instagramda orda burda yazan yazılara bakıp benim bebeğim neden böyle değil diye üzmeyin kendinizi☺️☺️