mmm61_ Kızlar merhaba 1 buçuk aylık taze anneyim sütüm çok az sağım yapıyorum fakat en fazla 30 ml çıkıyor. Çok üzülüyorum bu duruma… Önerisi olan var mı 🥺
asaletsoydangelir mmm61_ bol su içmelisin ,uyuyabilirsen uyu dinlen, yemek olarak bol sivi tüketimi yap yeşil soğan dereotu bulgur, kayısı hoşafı tahin pekmez karşımı vs ama önemli olan bol su
Pnr22 mmm61_ yaz meyveleri özellikle karpuz aşırı süt yapiyo bol su her yesillik süt yapmaz dikkat edin süt kesen yesillikte var
eak94 Bende aynı durumdayım 3 aylık bebeğim sütüm yetmiyo gibi hissediyorum. Reflüsü var bebeğimin doktorun demesiyle günde 3 kere mama veriyorum saat başı 10 dk emziriyorum. Rezene içiyorum süt artırıcı damla kullanıyorum su içiyorum. Sadece sabahları göğüslerim dolu kalkıyorum o da gece emmesi olmadığı için 4 saate kadar uyumasına müsaade ediyorum. Öğleden sonra sütüm azalmaya başlıyo akşamdan sonra masaj yaparak emziriyorum ama az hissediyorum yetmiyo sanki
Elfidamila Günlük 4 litre su (emzirme döneminde önemli) Yeşillik (maydanoz hariç sütü kesiyor) meyve kuru baklagil (bebeğe gaz yapmıyorsa) süt arttırıcı çaylar ara öğünlerde kullanılabilir Her emzirme sonrası göğüs boş olsada dolu olsada 10-15 dk sağım amaç sütü komple boşaltmak ve yeniden süt üretimi sağlamak Kuru dut çiğ badem çiğ fındık kuru kayısı ceviz haftada 3 gün ızgara et tavuk veya balık bulgur pilavı sebze yemekleri sebze çorbası takviye edici gıda olarak galactago pro (ama sağım ve bol su tüketimine düzenli beslenmeye(3 ana 3 ara öğün) dinlenmeye dikkat etmezseniz tek başına galactago bir işe yaramaz) Gece 3 saatte bir powerpumping akşam 8 den sonra başlayabilirsiniz (çiftli pompanız varsa 20 dk sağım 10 dk dinlenme 10 dk sağım 10 dk dinlenme 10 dk sağım) (tekli pompanız varsa 10 dk sağ 10 dk sol 10 dk sağ 10 dk sol 10 dk sağ 10 dk sol) Her emzirme/sağım öncesi ve sonrası sıcak uygulama ve meme masajı (süt kanallarının açılmasını sağlar) En önemlisi de kendinize güvenmeniz benim sütüm bebeğime yetiyor diyip moral bozmamanız yazdıklarım biraz zorlayıcı ama yaparsanız sonuç alırsınız bu şekilde 1 2 damla sütü olanların 60 70 CC ye kadar arttı sütleri emzirme danışmanlığı almıştım oradan bilgiler resim yüklemeyi bilmiyorum beslenme listesi vardı yükleyecektim ama yapamadım aklıma geldiği kadar yazdım bol sütünüz olsun 😊❤️