Efrabusra Kızlar. 7 günlük Bebeğimin sağ kolunda ritmik atma gibi 30 sn süren seyirme olmus bilinci açıkmış gozlerı acıkmış sadece sağ kolunda acaba epilepsi mi başına gelen varmı yardımcı olurmusunuz ? EEG ve ultrason emar çekildi bugün
DevosMom Efrabusra bu kadar tıbbi bilgim yok epilepsi hastasıyım ben de. Ama çok erken değil mi kendini belli etmesi için. Acaba moro refleksi falan yaşadı da epilepsiden mi şüphelendiler ki. Epilepside çoğunlukla bilinç kaybı oluyor tabii her durumda değil ama. Sizin ya da babasınınwvar mı böyle bi rahatsızlığı?
Efrabusra DevosMom ikimizde de yok dün gece olmuş yoğun bakımda yatıyordu 30 sn sağ kolda atma bilinç açık nöbet gibi dedıler
Sassolsobe DevosMom merhaba biraz özel bi soru olacak , çocuk yaparken veya doğumda epilepsi nedeniyle herhangi bi sıkıntı yaşadınız mı , kardeşimde de epilepsi var , evlenmeyi düşünüyor çok kafaya takıyor bi şey olur mu diye , beni aydınlatırsanız sevinirim .
DevosMom Efrabusra tabii bebekte nasıl tepki gösterir epilepsi bilmiyorum. Çok fazla çeşidi var bu hastalığın..Ama umarım bir problem çıkmaz 🙏
Efrabusra mihragunes maalesef epilepsi hastası bebeğim suan 4 aylık olcak çok şükür ilaçlarla kontrol altına aldılar daha gördüğümüz bir nöbeti olmadı 3 aydır
DevosMom Sassolsobe sıkıntı olmaması için sezaryene aldılar doğum döneminde. Hamileliğimde nöbet ihtimali yüzünden riskli gebelik olarak geçti sürekli hem nöroloji hem perinatoloji ortak takibindeydim. Özellikle doğumda falan nöbet geçirme riski çok fazla olabiliyor. Bazı doktorlar riske girmemek için direkt genel anestezili sezaryen yapıyorlar Eğer sonuçları iyiyse normal eeg falan normalde normal doğum yapabilme ihtimali de var Ama ilaçlarını falan dikkatli ve düzenli kullanması gerekiyor Gebelikte nöbet riski artıyor ve bebek için tehlikeli olabiliyormuş