Melinoee Fatmanaz Biz 9 ayligiz şöyle yapıyorum. Gün içersinde 2 uyku sabah kalktıktan sonra kahvaltı biraz oyun uyku. Sonra 2-3 gibi öğle Faslı arkasından uyku. 5 e kadar uyuyor kalkıyor bidaha uyutmuyorum. Akşam saat yedi gibi akşam yemeği banyo. 8 de odamıza geçiyoruz emzirme ve kapanış 8:30 9 u buluyor. Zaten 4 saatte farimis oluyor
Agg0207 Fatmanaz ben kızıma uyku konusunda şöyle yaptım iki buçuk aylıktan beri her aksam 8 ve 9 arası onun uyku saati sabah8-9a kadar uyuyor gece bir kez 150 lik mama içiyor.1 yas 25 günlük şuanda gündüzleri iki uykumuz oluyor bizim saat 11 gibi uyuyor 45 dk birde 3 gibi yatıyor 1 bucuk saat bazende 1 saat uyuyor .8 bucuk aylıkkende odasını ayırdım daha rahat uyusun kendi yatagında diye çünkü yatak odasında en ufak ses derin uykudan çıkartıyordu onu
Ysglsm Fatmanaz 7 aylık oğlum gece uykusuna 12 de geçiyor oyundan zorla kopartıp yatırıyoruz o saatte hala yatmak istemiyor oluyor. Gece sürekli emmek için uyanır gecede ortalama 6 kere uyanıyor emip geri uyuyor sabah da 7.30-8de tamamen uyanıyor. Sabah 8den gece 12ye kadar toplam 4 kere falan uyuyor ama en uzun 45-50 dk. Çok dertliyim uykudan gece uykusunu nasıl erkene çekerim hiç bilmiyorum
Fulyag Fatmanaz 11 aylık 2 uyku oluyor genelde 15. Aydan sonra tek uykuya geçmeye başlıyorlar ama bazen farklılık gösterebilir tabi gece uykusuna da 20:00 da geçilmesi söyleniyor en geç 21:00
Esmacetin 2 uykuya düyorlar sanırım tekli uykuyada gecis dönemi olabilir gecede 12 saat uyumalılar en gec 9 da uykuda olması gereklı buyume hormanu o saatlerden sonra salgılanıyormuş sanırım
Slndnz 11 aylık benim de bebeğim 9-9:30arası uykuya geçiyor. Gece 12 civarı rüya öğünü veriyorum 5-5:30 gibi kalkıp yarı uyur şekilde emiyor 8 de uyanıyor. Gün içinde bazen 2 bazen 3 uyku yapıyor. Sabah şekerleme yapar kahvaltı sonrası 40-45 dk. Sonra 1 gibi uyur, uzun uyursa tek uyku kısa uyursa 4-4:30 gibi tekrar 45 dk kadar uyur. Tam düzen sayılmaz ama bizimki böyle 😁
Fatmanaz Slndnz bizden çok iyisiniz delirmek üzereyim gece 11 de uyudu sabah 7 de ayakta sonra 1:30 da uyudu 45 dakika sonra uyudu şimdi ayakta ne yapacağım ben gece yine uyumak istemeyecek 😔 bir uyku daha yapmalımıyız
Slndnz Fatmanaz gece uykusunu öne çekmeniz lazım şu durumda, büyüme hormonu geceleri o saatlerde salgılanmaya başlıyor ondan faydalanması gerek ☺️ her gün o saatlerde yatağa gidin uykuya geçiş için bir rutin oluşturun banyo/masaj/müzik tarzı bir şeyler. Bir de 7de kalktıktan sonra 1:30 a kadar mutlaka bir uyku yapmalı kahvaltı sonrası. Çok uzun süre uyanık kalıyor uyku uykunun mayasıdır derler, bu kadar az uyuması sizi de yorar. Çok aktif hareketli mi?
Esmacetin Fatmanaz uymaz benimki uyuyor en geç 9 da ama uykuda mız mız sürekli bi ağlama durumunda emziği düşer aglar gaz cıkarır ağlar falan gözler kapalı bide bi kucak yapacak illaki bide bu cocuk desteksiz uyuyor yanı beşiğinde söylene söylene uyur gece uyansada o sekil dertliyim bende
Fatmanaz Agg0207 bizde aynı böyleydik ama 2 aydır beni çıldırttı uyumuyor uyusa da uyanıyor sabaha kadar sallıyorum bide sormak istediğim birşey var uyutmak için sallıyormusunuz acaba
Mvern Agg0207 Yaptım diyorsunuz nasıl başardınız iki buçuk aylığız aralıksız iki saat uyumuşluğumuz yok
Fatmanaz Slndnz çok hareketli canım çıkıyor sürekli oyun ve ilgi istiyor uzanamıyorum ben uzanınca bile ağlıyor yapamıyorum 4 gün oldu ne denediysem olmuyor bugün 7 de uyandırdım uykusu gelince yatağına götüreyim uyusun dedim 1:30 da uyudu 02:15 te de uyandı hala deli gibi oyun oynuyor gece 9 a kadar dayanamaz 7 de uyur uyanır tekrar 😔
Kubra09 Slndnz gece uykusunu nasıl öne öekeceğiz ki? Ben bebeğimi saat 9 9.30 gibi en son uykusuna yatıyorum ama 15 20 dkka bizim max uykularımız sonra tekrar kalkıyor ve gerşnuyutmam imkansız ta ki gece 2 ye kadar. Biz odaya girmeden bebeğim asla uyumyuyor. Eğer bizde 12 de odaya girdiysek oda o saatte uyuyor
PrensesAnnesi1 11 aylık kızıımmm saat 10 da uyanıyor saat 15.00 a kadar oynuyor ve uyuyor . Saat 17.00 da uyanıyor ve sonra 20.00 da uyuyup , 22.00 da uyanıyor mama yiyor gece 1.30 a kadar ayakta benimle oturuyor. Ama en sevdigim sabah 10 a kadar ikimizde uyuyoruz gece 2 kere emmek icin uyanıyr
Fatmanaz PrensesAnnesi1 işte kızımda böyle istiyor ama benim iznim bitti işe başlayacağım artık olmaz yani 7 de ayakta olacağız
Slndnz Fatmanaz ilk uyku sinyalini ( göz oluşturma, kulak saç çekme, esneme gibi gibi) gördüğünüzde götürün hemen, nasıl uyutuyorsanız o şekilde uyutun. Huzursuzluğu da var, nasıl dayanıyor ki bu kadar süre 🤔
Esmacetin Fatmanaz yok kendi uyuyor benim oğlum gündüz uykuları iyi uyuyor gece bazen sık sık uyanıyor ama uyuyor tabi kendisi tekrar almıyorum beşiğinden ağlamadığı sürece
Agg0207 Mvern canım ilk önce bir rutin belirle bunu hiç aksatmadan yap saat 8 oldugu gibi yatak odasına geçiyordk biz loş ışıkta ilk önce kızımın altını degiştriyordm sonra emzirp uyutmaya başlıyordm ışıkları kapatıyordm karanlıkta gece oldugunu anlaması için sabırlı olmak çok önemli tabi uykuya geçmesi 45 dk 1 saati buldugu zamanları biliyorm 3 aylıkkn ama hiçbir zaman aman bu çocuk uyumayack deyip vazgeçmedim uyuyana kadar karanlıkta uyutmaya çalışmışmdır böyle yaptım her gece ve bir süre sonra bebek buna alışıyor inanki yaz günü tatile gittik ve gece dışarı çıktık bebeğimle saat 8 oldugu gibi gece derin uykusuna geçti bebek arabasında bile saatlerce gezdik eve döndk hiç uyanmadı bile . O yüzden bir rutin bir düzen oluştr bir saat belirle o saatte uyku saati olsn şimdi 1 buçuk yaşında hala 8-9 arası yatar çünkü o saatte başka hiçbirşey yapılmayacagını onun uyku saati oldugunun farkında
Durdaneceylin Benim kızım da 11 ay13 günlük sabah 9.30 da kalkar kahvaltı yapar 11.30 da uyur 1 e doğru kalkar sonra onyanr falan ondan sonrada çorbasını yedirrim yine oyun emzirrim 4 den sonra tekrar uyur ya 1 saat yada 1 buçuk saat tabi değişiyor sonrada uyanır işte meyveli yoğurt yedirrim akşam 8.30 dan sonra gece maması yer 9.30 dan sonrada uykuya geçer bazı zamanlar gece uykusu değişiyor uyumak istemiyor zorlamıyorum
Fatmanaz Durdaneceylin benim kızımda öyleydi ne oldu da böyle oldu bilmiyorum sanırım benim saçmalamalarım yüzünden yok uyku eğitimi uyku düzeni diye tutturdum kendi kendime kızımın düzeni kayboldu gitti 😔
Fatmanaz Slndnz sabah 7 de uyandık 45 dakika uyudu ve hala alev topu gibi geziyor ortalıkta çenesi hiç durmuyor bilmiyorum akşam 7 de dün uykusu geldi yatırdım hemen uyudu 8 de kalktı ne yaptıysam uyumadı 11 e kadar