goktugharun karnabahar, pırasa, tatlı patates, avokado, brokoli, ıspanak, pancar, kereviz, enginar, bezelye… uzar gider zeytinyağı eklemeyi ihmal etmeyin kabız olmaması için. Önce sebze sonra meyve şeklinde gitmeniz daha iyi olurdu gıda reddi yaşamamak için. Şu sebze şu ayda verilir bu meyve şu ayda verilir diye bir şey yok eski bilgi bunlar. İnek sütü, bakla, tuz, şeker, bal, patlıcan bunlar ilk 1 yıl önerilmiyor. Onun dışanda her şey 6.ay itibari ile verilebilir (Amerikan Pediatri Akademisi açıklaması bu şekilde kendi doktorumuzdan da teyit aldım) bu sebzeler şu an pazarda olan ve sebzeler bunları verdikten sonra bakliyatlarla birleştirin. Kırmızı mercimek yeşil mercimek nohut fasülye barbunya börülce kepekli pirinç bulgur yulaf yani sebze pürelerinin içine bir tatlı kaşığı bunları karıştırarak yedirin inanılmaz faydalı.(Doktorumuza danıştım o da önerdi.) Sonra kuzu kıyma minik minik sebze pürelerine katın tabi bir de bu arada önce yumurta sarısı deneyin 3 gün alerji yapmadıysa yumurta beyazı tattırın 3 gün eğer o da alerji yapmadıysa yumurtayı sabahları sebze meyve pürelerine katın 7. - 8. aydan sonra pankek omlet şeklinde her sabah verebilirsiniz. Daha sonra labne lor meyve pürelerinin içine bebek irmiği gibi gidebilirsiniz. Ben prof doktor durdugül yılmaz ın sayfasındaki menüleri uyguladım. Kendisi şöyle der ek gıda döneminde ne kadar erken çok çeşitli besin tüketirse damak tadı o kadar gelişir sağlıklı beslenme alışkanlığı o kadar gelişir. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 🌸