melif tummy time önermeyen uzman görmedim açıkçası ben. Yeni doğan’dan itibaren 1-2 dakika ile başlayarak ay ay büyüdükçe dakika artırarak yapıyorsunuz. Biz doğup eve geldiği zamandan beri yapıyoruz 1.5 aylıkken kafasını hafif kaldırıyordu2 aylıktan itibaren de tutmaya başladı. Şuan 3 aylık yüzüstü pozisyondan sırtüstü pozisyona çok kolay dönüyor mesela ve yavaş yavaş kendini de döndürmeye başladı. 2 aylıkken yüzüstü bıraktığımızda ayaklarıyla kendini ilerletiyordu çok rahat bir şekilde. Şuan ellerini koyup kafasını neredeyse dik konuma getirip yüzüstü yatarken oyuncaklarına uzanıp alıp oynayabiliyor. Zararından çok faydası var yani instagram ve youtubeda #tummytime yazarak dakikalarına bakabilirsiniz hangi dönemde ne kadar olacağı ile alakalı. Özellikle instagramda çok fazla video var . Ben özellikle hastaneyle gittiğim kongrelerde çok dinledim yabancı doktorlardan,seminerlere çok fazla davet edildim ve oralarda dinledim.. Çevre bu konuda geniş olduğu için birebir canlı olarak çoğu doktordan öneri aldım.Bebeğin gelişimi için de kitap okuyun diye illa birinin söylemesi gerekmiyor. Zaten fazla ve farklı kelime duysun diye altını değiştirirken, banyo yaptırırken ne yaptığınızı anlatım, sürekli konuşun diyorlar. Türk olarak Ayça Alkanın falan videolarına bakabilirsiniz.