karagozolmez Kızlar merhaba, menenjit aşısı yaptıracağız fakat iki türlüsü var biliyorsunuz. İkisini de yaptırdınız mı yoksa sadece bexsero mu yaptırdınız kafamız karıştı
pearlmomy karagozolmez bende onu anlamadım ya 2sini de yaparsak 6kere mi aşı olacak.acelemiz vardı doktora çok sormadık
Ruvdem karagozolmez off şu menenjit aşısı karmaşası çok fena ya bende meraklardayım. İki tür varmış a tipi ve b tipi sanırım bizde b tipi olan fazla görüldüğü için bexero olan ilaç öncelik olarak vuruluyor 3 doz 1 dozda a tipi olan nimenrix yapılsın diyorlar . Çoğu da onu da 3 doz yapın diyor. Yani 6 adet mi alacaz bu aşıları anlamıyorum. Bunu tam yaptıran ve bilgisi olan varsa bi yazsın da kurtulalım . Benim bide bebeğim 6 buçuk aylık oldu doktor hep 6 dan sonra dedi bize herkes 5. Ayda başlamış o da bir karmaşa . Eğer 1 yıldan sonra yapılırsa 1 er doz yeterli diyorlar 😕 anlamıyorum
karagozolmez pearlmomy yok 6 kere değil iki aşının 1. Dozlarını aynı anda yapıyorlar diğer 2 ve 3. Dozlar da aynı anda oluyor
aysegul_my pearlmomy 6 kere olucak sanirim bizede iki markaninkini aylari ile yazmiş hepsinin arasinda birer ay var ona bakarsak her ay bi o doz bi bu doz olarak yapilcak sanirim ayy bende cok şaşkinim her ay nie bu aşinin dozunu yapiyolarki aşi dedigin bir doz olur iki doz olur
zuleyhaeymen14 pearlmomy Ben iki aşıyıda yaptırdım bir yaşından sonra yaptırırsanız %100 koruma için 3 doz aşı öneriliyor. Ben birinci dozu 16 ayşıkken yaptırdım 2. Dozu 18 aylıkken 3. Dozu 20 aylıkken yapılıyor her aşı arasında 2 ay oluyor. Bir doz olanı yaptırsanız %50 koruma verilıyor 3 dozda %100 koruma garantısı veriliyor
Ruvdem denizzalp e rota olurken neden söylenmedi de sürekli sonra sonra dediler böyle bir sağlık bakanlığı bilgisi varsa . Dr osman gönülal doktorda 5. Ayda başlanmalı artık yeni takvimde dedi bunlar 3 de yapmış . Bi doğru neden yok anlamıyorum . Teşekkür ederim bu arada bilgi için
smnbr denizzalp Nimenrix ve bexsero aynı anda mı yapılıyor,? Doktorumuz defterine “haftaya meningok aşıları yapılacak” yazmış
minikmucizemaak karagozolmez 3 doz bexero 1 doz nimerix olacak oğlum ilk doz bexero olduk, ikisi de farklı zaten
smnbr Ruvdem Bizim doktor dün 3 aylıkken yaptır dedi. Hatta ikinci ay aşıları ile arasında bir ay olsun dedi
denizzalp smnbr Ruvdem Aynen 3. Ayda üç aşı yaptirdik 4 Ayda devletin aşısı zaten 5. Ayda yine üç özel aşı yaptırdık. Hatta bugün olduk üç aşıyı dua edin ateş falan çıkmasın ins 🥰
denizzalp Ruvdem bize bu bilgiyi kendi doktorumuz verdi hatta kağıdı alayım ben unuturm kafam karışıyor dedim. İyikide almışım. Hem özel hem devlet aşıları derken bu takvime göre her ay bir aşı oluyor. Devlet özel devlet özel aşı gbi.. Ama tabi özel aşıların dozları aynı aynda yapılabiliyor bilginiz olsun. Mesela bugün üç asiyida olduk
Ruvdem denizzalp bizim doktorda 8 10 16 dedi bizde onu bekliyoruz. Aşı ağır olduğu için erken yapmayalım demişti. Oda özel. Geçen arkadaşın 4 aylık bebeğine yapmışlar baya zor geçmiş ateşi falan yükselmiş bende haklılar demekki demiştim. Neyse olan oldu artık biz 8 de yaptırırız
denizzalp Ruvdem yani o tarihlerde de olabiliyor demekki. Her doktorun görüşü farkli biz onlara güveniyoruz