Merhaba, 28 günlüğüz en başından beri meme + mama gidiyoruz sütüm az maalesef, oğlum da emmeye çok zorlamıyor çok nadiren emdiğiyle doyup 1-2 saat idare ediyor 1 saat sonra tekrar acıkınca zaten genelde hiç sütüm dolmamış gibi bir şey oluyor.
Doktorum mama çok istemiyordu ve 1 hafta zorla sürekli emzirerek sağdıklarımı da emzirme üstüne damla damla biriktirip verdim aç kaldı belki ama doktor takip için bunu istedi ve Dün alması gereken alt sınırda çıktı kilosu.
Şimdi şöyle planladı:
eğer iyi emerse yine mama verme
az emdi diye düşünürsen 2 saatte bir emerse 1 ölçü yani 30 cc
3 saatte emerse 45 cc
Olurda hiç emmediyse sadece mamaysa 3 saate bir 60 cc ölçün olsun dedi
Bunları kesin sınırla söyledi, asla aşma diyor ve saati gelmeden yeni mamayı verme diyor ama bebeğim bazı saatler bu ölçüyle doymuyor belli yani ağlıyor ve deli gibi aranıyor uykuya bile geçemiyor ya da 3 saatte de değil de 2-2,5 saatte deli gibi aç uyanıyor.
Ben acemiyim yani bunlar bu kadar sert ve kati kurallar mı mama konusunda, çevremde arkadaşlarım çocuk isterse ver öyle şey mi olur diyor ama doktorum midesi genişler sonra doymaz mamadan obez olur dedi anlamıyorum hangisi doğru hangisi yanlış. Siz mama verenler nasıl bir yol izliyorsunuz.
**çevremde Bebek doyunca fazlasını içmez diyenler var ama benim bebeğim bir kere fazla verdim denedim yine içti ondan vereyim de kendi doyunca içmez de diyemiyorum. Bir de beslenme sonrası kusmuyor ama reflü gibi boğazına geliyor bazen ölçü artarsa bu da artar diye korkuyorum ondan da fazla vermeye çekiniyorum bilemedim çok çaresiz kaldım.