Aram33 merhaba başk bir anneye yazmıştım kopyalıyorum :)
merhaba süt gündüz üretilip akşam üretimi duran bir şey değil aslında. Bebek emdikçe üretim devam eder. Yorgunluğa, uykusuzluğa bağlı olarak günün belli saatlerinde üretimi azalsa da hep vardır, bebek emdikçe de gelir. Daha az olduğunu düşündüğünüzde mama verip o öğünü atlatıp kendinizi strese sokmadan sonraki öğününde yine emzirdiğinizde muhtemelen sütünüz yine doyuracaktır. Bir ton süt artışı için öneri alabilirsiniz ama en önemlisi sürekli emzirmeniz. Bebek istedikçe emzirin 2 saati geçmesin, memeyi çalıştırın. Mama verdiğiniz öğünde bile zaman bulabilirseniz sağım yapın. Beyin sinyal gittikçe süt üretir. 2 saatte bir giderse 2 saatte bir üretir . Miktara takılmayın önemli olan memeyi çalıştırmak. 30 cc de çıksa 150cc de çıksa takılmayın. Emin olun ki en az 2-3 katı süt var memede. Bebeğiniz henüz küçük belki yoruluyordur. Yeterince ememediği için doyamıyordur bazen. Biberon sonuçta kısa sürede daha hızlı bir akışla doyuruyor sonra memeden de aynı performansı bekleyip hırçınlaşıyorlar aslında olmadığından değil. Kendinize ve sütünüze güvenin. Benzer sorunlar yaşadım ve emzirme danışmanlığı aldım hepsi o dönem öğrendiğim bilgiler güvenin. 5 aylık oldu oğlum arttırmayı başardık. Her öğün emzirip üzerine mama verirdim şimdi günde 1-2 kez veriyorum. Memenizi doğru tuttuğundan emin olun videolar izleyin mutlaka. Doğru tutarsa yara da olmaz, sütü de maksimum emebilir. Biraz sabırla eminim aşarsınız bu süreci. Bebeğiniz de yeni öğreniyor :) Sakin olun, mama vermek de çok doğal yeter ki doysunlar. Zamanla çok daha iyi olacaktır eminim.
Umarım faydalı olur :)