Papatya-eylul88 Kızlar ikisi ayni şeymi anlayamdım yani allah korusun smear testi pozitif çikisarsa hpv li mi olmuş oluyoruz?
Ballizencefill Papatya-eylul88 smear testi rahim ağzı kanseri taraması. Hpv testi de human papilloma virüs taraması oluyor. Hpvnin çeşitleri var. Bazı çeşitleri rahim ağzı kanserine sebebiyet veriyor.
GemlikZeytini Papatya-eylul88 ben eşimde siğil olduğu için dr a gtmiştim smear alcaz dedi. Sanırım hpvde içinde o testin
hnnl Papatya-eylul88 annemde de süğil çıkmış korkudan oluyor yazık sabah ameliyat olcak ondan da hpv almışlar öbür testten felan üstüne milyon felan çıkmış hu çok yaygınlaştı sanırım bence korkuyorum bir yerden bulaşırsa diye aklım çıkıyor
Yaseoo Papatya-eylul88 23 mayıs’ta yaptırdım kağıtta smear ve HPV işaretliydi yani ikisi için yapıldı 9 Temmuz’da çıkacak bakalım ne çıkacak
Ballizencefill Papatya-eylul88 devlette yapılıyor mu bilmiyorum ama smear testi daha önce verdiyseniz aynı şekilde alınıyor.
Papatya-eylul88 Ballizencefill evet smear veriyorum ama hpv vermedim.cok tesekkur ederim bilgileriniz icin
kuzeyegeee Papatya-eylul88 doktorunuz uygun görürse smear alıyor devlet sadece 25 yaşın altına hpv yapmıyor onu özelde yaptırıyorsunuz
Papatya-eylul88 hnnl aşısı var onun keşke devlet karşilasa. Aşiyi olunca bulaşmiyormu acaba.yoksa hafif mi atlatiliuor