Gamszbaykus37 Kızlar bebeklerinize tummy time yaparken ya da yüzüstü yatırınca ne zaman kafasını kaldırmaya başladı? Bebeğim 55 günlük, 2 aylik olcak neredeyse ama emzirme yastığına yuzustu yatırınca kafasini neredeyse kaldıramıyor. Sizinkiler nasıl?
zahis Gamszbaykus37 benim kızım da 58 günlük, gün içinde emzirme yastığına koyduğumda bas bas bağırıyor. ne yapsam sevemedi ben de ne zaman keyfi yerindeyse o zaman tummy time yapıyorum mesela bu sabah 6.30da yaptık 😆 bu şekilde de deneyebilirsiniz
ipeksiiimom Gamszbaykus37 kızım 3 aylık olunca tummy time yaparken kafasını kaldırmaya başlamıştı hatta çok tutamıyordu yoruluyordu ama oturmaya çok istekliydi zamanla boyun kasları gelisti 4 aylık olunca çok iyi tutuyordu
derinsmayko Her bebeğin kas dokusu bir olmaz tabi ama biraz kafayı havalandirabiliyor olması lazım dik tutarken nasıl mesela kafayı biraz biraz tutması lazım ben kızımla sürekli egzersiz yaptım mesela her gün aynı saatte kolları bacakları falan hep esnettik şimdi 3 buçuk aylık nerdeyse oturacak 😁
Gamszbaykus37 derinsmayko canım kucaktayken tutuyo kafasını ama yatarken yüzüstü kafasini tam kaldiramiyo hafif böyle kaldirir gibi oluyo sonra geri bırakıyor ağlıyor:(
derinsmayko Gamszbaykus37 ya şimdi o zorlandığı için agliyordur muhtemelen şöyle sırtına falan masaj mı yapsanız sırt kaslarını uyarmak için falan sırt kasları gelişsin. Günde ⅔ dk ile başlayın sonra arttırın tummytime ı belki sevmiyor da olabilir o pozisyonu çünkü kucaktayken sorun yok anladığım kadarıyla. Doktora sordunuz mu?
Gamszbaykus37 derinsmayko olabilir canım sirtina masaj cok nadir yaptirjyor çünkü yüzüstü yatmayu sevmiyor :( 2 ay kontrolüne gittigimizde soracağım
ipeksiiimom Gamszbaykus37 yok ben onun keyfine göre davrandım hep istemeyince kaldırdım şu an 7.5 aylık olacak emeklemeye çalışıyor 🥰