Alpinannesi_B Kızlar bebeğiniz kaç aylıkken oturmaya başladı? Biz 5 ay 20 günlüğüz Henüz oturamıyoruz. Az az oturtmaya çalışıyorum destekli. Ek gıdaya başlaması için oturması şart dimi ?
beyzzsenturkk_ Alpinannesi_B oturması şart. 5 aylıkken oturtmaya başladım ama tam desteksiz 7. ayda oturdu
S_x_w Alpinannesi_B 3 aylıkken destekli oturmaya başladı (kendisi hazırdı ve dr tavsiyesi ile) 5 aylık desteksiz oturuyordu..blw yapmayacaksanız tam oturmasına gerek yok (yani tam oturmasını beklemenize)
angelottes Alpinannesi_B 3 ayı 10 gün geçmiştik baktım kendi kendini kaldırmaya çalışıyor. Ben de arada çok az kucağımda oturtuyorum. 4 aylık kontrolünde doktora da danışarak 4.5 aylıkken desteksiz oturtmaya 5.5 aylıkken de mama sandalyesinde oturtmaya başlayacağım.
angelottes Alpinannesi_B Boynunu dik tutabiliyor mu? Günlük tummy time egzersizlerini yaptırdınız mı doğduğundan beri? Ek gıdaya geçmek için mama sandalyesinde dik oturabilmesi lazım
Alpinannesi_B S_x_w blw anlayamadım da. Doktoruna gidicez ek gıda için günü o söyleyecek. Ellerinden kaldırdığımda direk ayağa kalkıyor ama henüz oturmuyor direk öne düşüyor
S_x_w S_x_w blw püre yapmadan ezmeden parmak kalınlığında parçalar yiyeceklerin verilmesi..Bebek kendi eline alıp kendi yiyor falan..bunun için dik oturuyor olmalı boğazında parça kalmasını önlemek amaçlı😊
Ballikizim99 4 aylıktan yavaş yavaş kucağımda oturtuyordum 6. Ayda destekli oturuyordu 7. Ayın sonuna doğru desteksiz oturmaya başladı ana ek gıda için destekli oturması şart.
seizetheday Alpinannesi_B oğlum 8 aylıkken oturmaya başladı ek gıda için bekleseydik yanmıştık gerek yok ek gıda için sadece parmak gıdalar için kendi beslenmesi için oturması gerekiyor