-Omrumm- bir hemşire olarak hemen müdahale ediyorumm 🌸🤤 elbette ki kaliteli süt kalitesiz süt diye bir şey yok, ön süt son süt diye bir kavram var duydunuz mu bilmiyorum. Sütün kalitesini arttırmaktan kastımız genelde son sütün miktarını arttırmak demek oluyor. Ön süt sulu süt, yani bebeğin şu ihtiyacını karşılayan süt, son süt yağlı süt yani bebeğe asıl kiloyu aldıran ve besleyici olan süt. Bebeğin kilo alımı azsa ama sütünüzün olduğuna eminseniz ön sütünüz fazla geliyor olabilir 🌸 benim öyleydi mesela. Bu yüzden bazen öncesinde sağım yapıyordum ön sütün bir miktarını alayım ki oğlum sadece ön sütle karnını doyurmasın yağlı sütten de alsın diye. Veya mesela iki göğüsten de emzirmek yerine 1 göğüsü 2 3 sefer emzirip içinde ki son sütü almasını sağlayabilirsiniz. Artık o göğüsten süt gelmeyince diğer göğüse geçip onu da 2 3 seferde emzirip boşaltabilirsiniz. ( tabi bu durum özellikle yenidoğan için geçerli) Bebeklerin bir süre sonra çene kasları yorulduğu için özellikle yenidoğan döneminde, sadece ön sütü alıp son sütü bırakabiliyorlar. Bu sebeple bebeğin kilo alımı az oluyor ve bebek sürekli huysuzlanıyor. Anne de sütüm yok düşüncesine girip mamaya yöneliyor bebeğinin huysuzluğunun geçtiğini gören anneler evet benim sütüm yokmuş deyip mamayla devam ediyorlar. 🌸 ön süt son süte dikkat edildikten sonra çoğu anne aslında emzirebilir. Tabi doğru bir yönlendirme ile 💜