egeemomss Seval1335 geçen ay gittiğimizde oğlum 17.ayına girecekti. Doktor anlamlı 10 kelimesi olması gerekiyor demişti.
Elalem35 Seval1335 egeemomss tam böyle bir başlık açacaktım oğlum 25 aylık anne baba gel mama dede araba meme su diyor bi sıkıntısı varmı diye merak ediyorum ya sizde durumlar nasıl
Elalem35 egeemomss tam böyle bir başlık açacaktım oğlum 25 aylık anne baba gel mama dede araba meme su diyor bi sıkıntısı varmı diye merak ediyorum ya sizde durumlar nasıl
egeemomss Elalem35 benim oğlum 1 hafta sonra 18.ayına girecek. 10 tane anlamlı kelimesi var ama 2’li cümle yok. Doktor biraz daha üstüne düşmem gerektiğini,ekranı tamamen kesmemi söyledi. Bana göre de yetersiz şuan kelimeleri. Çok üzülüyorum bu duruma.
Zeynep8181 egeemomss hangi doktor ya o. Kızım işitme kayıplı benim. Sürekli gidiyoruz odyoloğa. 2li cümleler 20-24 ay arasında başlar. 2 yaşını doldurana kadar 2li cümle kurmayabilir tamamen çocuğun tercihi. Önemli olan tek kelimeli de olsa söylediklerinin herkes tarafından anlaşılır olması. Odyoloğumuzun çocuğu hiç tanımayan biri ne dediğini anlar mı diye soruyor mesela.
Seval1335 Tşk ederim hepinize en iyisi doktora götürmek galiba ilk ve tek bilinçli bi şekilde dediği kelime alo oldu ne anne ne baba etrafımdakiler küçük daha konuşur diyoda bakalım bu 3 çoçuğum diğerleri ne zaman konuştu hayırlamıyorum
egeemomss Zeynep8181 2’li cümle kurması gerekiyor demiyor zaten kelime haznesini genişletmesi gerekiyor diyor.