05500 Merhaba kızım 6 ay 12 günlük gelişimi her şeyi normal destekli sürünmeye başladı hatta .4 gündür kafasını sağa sola sallamaya başladı başta bir iki yapıyordu iyice arttı göz teması var adına bakıyor insanın aklına her şey geliyor ama 6 aylıkken teşhis konulan var mı acaba
biricigimasyam 05500 3 yaştan önce teşhis konulmaz. İsmine bakan 6 aylık bir bebek var. Neden şüpheleniyorsunuz bence yeni öğrenmiş olduğu bir hareket
hnnl 05500 canım bebek normal sallar yani sen psikolojikmen öyle düşünüyorsun hiç bişeyi yok çocuğun maşallah gelişimi süper 3 çocukla tecrübe sabit güven ☺️
Gakkoyenge 05500 sorunuza cevap vericek olursam da tek bir belirti ile tanı konulmaz en önemli belirtilerden birisi seslenince bakması şu an adını zaten bilmiyor sadece sese bakıyor çünkü daha 6 aylık endişeni anlıyorum ama bunları düşünme anın tadını çıkar emin ol anlamamak imkansız bir şey bizzat gözlerimle gördüğüm için biliyorum bol bol zaman geçir ve mutlaka 0 ekran
Elmsnghn 05500 başını iki yana sallanmma, belli donem sonra dış gıcırdatma, gözlerini hızlıca kırpma, ısırma vs vs vs bu tarz şeyleri dönemsel olarak bazı çocuklar yapıyor.
Gakkoyenge biricigimasyam 3 yaştan önce teşhis konulmaz. Maalesef konuluyor bir arkadaşımın oğlu 1 yaşını yeni geçmişti bize geldiklerinde farkettim ve söyledim bir doktora gidin isterseniz dedim sağlıkçıyım ve alanım bu gittiler teşhis aldı rapor çıktı süreç başladı yani
KaynanaYiyen Gakkoyenge sağlıkçıyım ve alanım bu E buradakilerden daha iyi bilirsiniz o zaman. Niye soruyorsunuz?
05500 Gakkoyenge bir de benim ailem uzakta tv izletmiyorum kesinlikle ama görüntülü konuşma oluyor her gün kızım çok mutlu oluyor tepki veriyor gülüyor bunun zararı var mı acaba
Gakkoyenge 05500 onların ciddi derecede vardı sadece yaşı çok küçük olduğu için anlayamadılar bir sürü şey vardı konuyu daha fazla açmak istemiyorum çünkü acaba bizde de var mı diye düşünmenizi istemem sadece farkedilmeyecek bir şey değil bunu bilmenizi isterim 🙏🏻 tabii hafif olanlarıda var onlar istisna 🌸 bence bir şey yok görmedim ama içinizi rahat tutun
prensesininannesi5838 05500 canim onu Osman gönülal açıkladı alman pediatri görüntü konuşma karşıda da konuşan tepki veren olduğu için konuşmayı bile hizlandirirmis ama ekranda konuşma felan olmadığı için öyle dururmus konusmazmjs
Gakkoyenge 05500 görüntülü görüşme sorun yok çünkü canlı görüşme olarak geçiyor bende ailemden uzakta yaşıyorum ve görüşüyoruz göz sağlığı için sadece telefon parlaklığını olabildiğince kısıyorum doktora danıştım bir problem görmedi araştırdım gene yok tabii abartmamak gerekiyor 🌸
05500 DevosMom evet 6 aylık benin ilk çocuğum bilmiyorum tabi ister istemez de değişik bir durum gördüğümde endişeleniyorum Google da malum hemen
DevosMom 05500 göz teması ve adını bilmesi var bence otizmle alakalı bir bulgusu yok. İçin rahat etmeyecekse yine de götür doktora. Aman google’a bakma cidden. Ama 6 ayda adını bilmesi de tuhaf daha öğrenemezler diye biliyorum. Sese bakıyor olabilir mi
05500 DevosMom olabilir tabi de normal sohbet ederken oynuyor güneş diyorum bakıyor belki de tesadüf bilmiyorum :)
adenlina_56 05500 benim bebeğimde o aylarda sallıyordu kafasını normal bence şuan yapmıyor bıraktı o aliskanligini
Gakkoyenge Sevval2301 soran kişiye biri yanıt vermiş bende ona yanıt verdim soruyu soran kişi değilim yani yanlış anladınız sanırım 😂 3 yaşından önce tanı konulmaz yazmış hayır konulur dedim soruyu soran değilim yani ayrıca alanım olduğu için bilgimde var anneyide bilgilendirmek istedim
KaynanaYiyen Gakkoyenge aşkım pardon ya sabah uykudan gözümü açınca yazdım hatlar karışmış beynimde ahahahahha