2balkiz Merhaba hanımlar, şehir olarak nasıl? Depremden çok etkilendi mi? Yaşanabilir semtleri, kira fiyatları, sosyal imkanları, ulaşımı, iyi devlet okulları…aklıma gelen sorular bunlar. Yardımcı olacak olan var mı?
Prenses_annesi22 2balkiz vala bnm esım anteplı her sene antepe gıderız kı bu ay da gıdıcez kaynım ev tutu şehitkamilden toplam 50bın verdı kıra depozıto emlakcı parası falan 3+1 evı 13bın kırası. Otobuslerı kredı kartıda gecıyor gazıkent kart da 25tl alıyor sanırım kişi başı. Avmlerı guzel gezılcek cok yerı var tabı tarihi yerlerı oldugu ıcın cok pahalı bazı yerlerınde evler yıkıldı ama ıslahıye daha kötü dıyebılırım.okul olarak da gordugum kadarıyla her okul farklı cogu servıslı zaten en son bı arkadasın kızı gdyodu servısle okulu guzeldı memnunlardı da.heryere otobus var zaten sehır hastanesı yapıldı buyuk bıraz uzak ama ıyı dıyolar bnm gttıgım daha cok sahınbey unıversıte hastanesı cok memnundum amelyat oldm kbb gttm kameralı sıstemlerı flan cook karabalık sbhları orası ayrı tabı. Seyrantepe var bınalar cok yuksek kıraları uygunmus ama bılemem merkeze uzak dusuyor orası yedıtepe var unıversıtenın orası oralarda da 13bınden baslıyo ev kıraları
Ceerenn 2balkiz Şehir olarak gayet güzel gelişmiş yemek gezme açısından hiç sıkıntı çekmezsiniz doya doya gezilecek bir ton yer var. Kiralar uçuk sobalı eski müstakil evlere bile daire fiyatı biciyorlar siz nerelisiniz bilmiyorum ama Suriyeli dolu insanlarımız git gide yobazlasti 🫣 antepliyim doğma büyüme şehir güzel evler depremden çok etkilenmedi genel olarak ufak tefek çatlaklar var herkeste illa. Devlet okulları bence her şehirde olduğu gibidir fena değil yani ulaşımı güzel imkanları güzel
1234ege 2balkiz ben antep de dogdum antepde büyüdüm maraşa atandım ve marasta yasıyorum inanın antep birçok sehirden iyi sorunları var tabiki suriyeliler gibi pahalılık gibi ancak izmirle kıyaslayınca size ucuz gelebilir kiralar 20 bin bandında tabi semtten semte degisiyo Mesire alanı sormussunuz antrp halkı piknige maraşa gelir yakın oldugu için dogal güzellikleri fazla diye soracagınız baska birşey olursa sorabilirsiniz
2balkiz Prenses_annesi22 iki tane çocuğum var biri kreşe gidecek biri ilkokulda. Ben de öğretmenim. Aklımda deli sorular 🙄
2balkiz Ceerenn izmirden gideceğiz nasipse… burada kendi evimizde oturuyoruz ama burayı kiraya veririz artık. Burda genelde 20 bin bandında 3+1 evler
rumununefe Genel anlamda aradığınız herşeyi bulabileceğiz bir şehir.Sonucta Büyükşehir olacak o kadar semtine göre kira fiyatları değişiyor ama genel olarak yüksek kiralar mevcut. Depremden merkez olarak çok etkilenmedik şükürler olsun ama ıslahşye ve mutfağı ilçesi baya etkilendi.Okulların iyi olması da yine semtine göre değişiyor Karataş üniversite ibrahimli falan hep memur kesim olduğu için daha iyi diyebilirim.Akşınıza takılan bişey varsa sorabilirsiniz bende çocuk hast hemşireyim.Sehir hastanemiz yeni açıldı ulaşım yemek avm park açısından sıkıntı çekmezsiniz ama şehrimizin dezavantajı hem Suriyeli fazla Hemde denizimizin olmaması eksik yönleri.
2balkiz rumununefe ay çok teşekkür ederim. Biz de tayin sebebiyle geleceğiz nasipse. İzmirdeyiz şu an. Haftasonu gidebileceğimiz mesire yerleri var mı ya da çocuklarımı götürebileceğim kurslar vs. İzmir’de her imkan var ama çok büyük olduğu için maalesef uzak kalıyordu bize birçoğu.
gulluuuuu 2balkiz izmirden geliyorsanız dahada değişik gelecek 😂 bu arada asla sakin bir şehir beklemeyin o kadar kalabalık ki o kadar insan nasıl sığıyor dersiniz. Piknik deyince akan sular durur zaten Antep milleti haftanın 6 günü para kazanır bir gününüde piknikte yer herkes kebap yelleyecek yer arar. Alleben gözleri var düllük baba var Şahin bey parkı var yada en yakın Maraş var 1 saat zaten Antep’ten neredeyse orda da çok yer var
Sinemskrglu 2balkiz Gaziantep metropol oldu artık . Gelince göreceksiniz. Türkiyenin her ili göç alıyor . Kafanızı bunlarla yormayın. Okul aktivite her yönden gelişmiş bir şehir . Depremden dolayı çok eski binalr yıkıldı . Diğerleri sağlam . Tedirgin olmayın . Ki takdir her zaman allahtan. Olacak her yerde olur . Önleyemezsiniz . Okul konusuna gelince bebekler için bile ücretsiz oyun grupları olan kütüphanelerimiz var . Kreş anlamında sayısız güzel kurumlar var , devlet okullarımız çok iyi . Ev kiralrı ortalama izmir ile aynı . Kurs olarak çok fazla özel alanlar var.
2balkiz 1234ege ucuz geleceği kesin 😀 Büyükşehir de biraz yordu bizi açıkçası biraz daha sakin bir hayatımız olur belki. Semt olarak nereler güzeldir? Suriyelilerin olmadığı sakin yerler?
maygirl 2balkiz sehir olarak gelismis guzeldir.kendi insanlari cana yakın samimi insanlar.ama cok suriyeli war…eski guwenli yanını hissettirmiyo bu yüzden bana.
1234ege 2balkiz arkadaslarında dedigi gibi suriyeli olmadıgı semt yok bazı yerlerde cok bazı yerlerde az var ama mutlu olursunuz antepte haa sakin diye de düşünmeyin baya kalabalık ☺️
cernne Hangi ilçeye geleceğine bağlı canım Şahinbey ve Şehitkamil merkez ilçeler buralarda semtine göre kira fiyatları 10 ile 25 arası değişiyor piknik yeri oldukça çok. Eğitici parklar kütüphaneler mevcut çocuklar için. Şehir çok kalabalık yanlız ulaşım biraz yorucu hangi okula atandınız acaba
2balkiz cernne ben eş durumuyla geleceğim eğer olursa ama açıkçası hem kendim hem çocuğum için tam gün okul düşünüyorum
nesemirayzeynep 2balkiz hocam tam gün okul elle sayılır maalesef ki çoğunluğu ikili eğitim . Geleceğiniz semte göre de Suriyeli sayısı değişir . Benim şu anki okulumda fazla Suriyeli var . Kreş fiyatları da normaldi aslında ama gelecek seneki fiyatlar 2 ye katladı .ben de bu yüzden kızımı seneye devletin tam gün anaokuluna göndercem yer bulursam . Ev kiraları fazlaca fazla malesef. Ama çocukla gideceginiz parklar etkinlikler açısından çok iyi
gulluuuuu 2balkiz ah antebim ah Konya’ya gelin geldim o kadar özlüyorum ki antebi ki halbuki antepteyken kaçıp kurtulmak isterdim bıkmıştım suriyelilerden aslında tamamen onlardan kurtulmak için kaçtım gibi içlerinde yaşamayan anlamaz bizleri. Çok ama çok ucuz bir şehirdi sonra yemeklerine ödüller gelince yemekler bile pahalılaştı kiraların en ucuz olduğu şehirdi suriyeliler gelince pahalılaştı. Nerden hangi şehirden geliyorsunuz bilmiyorum ama ilk başta insanları farklı gelecek size hatta kaba saba sürekli bağırarak konuşan insanlar diye ama bizlerin ses volümü yüksek yiyeceğiniz en güzel yemekleri yiyeceksiniz kale altına gidip kebap yiyin sabahları ön yargılı olmayın nohut dürümü kavurma yiyin. Okulunuz nerde olacak bilmiyorum ama vatan mahallesi düztepe çıksorut cinderesi yukarıbayır bu semtlerde ki evlerden uzak olun siz yinede dışardan gelen bir insan yapamaz oralarda. Konuşma tarzı yakınlık seviyeleride tuhaf gelebilir ama oranın insanları çok doğaldır. Eşim çok gitmek istiyordu Antep’ten şimdi o bile oranın dostluklarını çok özlüyor kafana takılan başka bir şey varsa sorabilirsin
2balkiz gulluuuuu ay ne kadar güzel yazmışsınız ☺️ daha önce doğuda da görev yaptım ve ben oralardaki insanların yaklaşımını her zaman batıdan üstün görürüm bu çok net. Samimiyet var, saygı var, benimseme var. Gözümü korkutan kısmı Suriyeliler ve çocuklarımın okulu konusunda tereddütlerim var açıkçası. Kozmopolit bir yerde oturmak istememe sebebim en çok bundan. Bir kızım ilkokulda diğeri kreşe gidiyor. Şahinbey merkez ilçesinde ikamet edeceğiz büyük ihtimalle. Buralarda hangi semtler daha iyidir, okullar güvenilirdir mesela?