Leylabyr Kızlar çok zor emiyor bende aç kalmasın diye mama vermek zorunda kalıyorum çok üzülüyorum ne yapabilirim ne olur yardım edin
Duru1- Leylabyr sık sık uzun uzun emzir canım pes etme daha çok başındasın emdikçe çenesi güçlenecek mama tabiki dr tavsiyesiyle verebilirsin ama biberonla verirsen seni emmez şırınga kullan yada kaşık.
Bulutbey Leylabyr benim oğlumda ilk günlerde zor ve kısa emiyordu. Kasları güçlü değildi yoruluyorlar hemencecik. Haliyle kısa bir zaman sonra yeniden ağlıyordu. Pes etmemeye çalış canım. 24.gündeyiz Şimdi her saat başı rutine bağladık. Zamanla sende oturtturursun düzenini.
Aysgllylcn Leylabyr dikişli emzirmek çok zor oluyo canım anlıyorum seni ama pes etme çabuk yorulup bırakıyolar memeyi benimkide 3 çeker dalardı uykuya bende soyup emziriyodum bide yoğun bakımda kaldık haliyle baya zordu benim için ama çok şükür emiyodu
Ask2018 Leylabyr önce emzir sonra biberonla mamasını ver . Kaşık ile doyması uzun surer kilo alımı yavaslar şırınga da midesine gaz yapar dr bu arada kaşıkla vermeyi süt gec geldiği için öneriyoruZ süt gelince bırakılıyor
Leylabyr Duru1- keşke biraz ağrılarım dinse de o zaman Kucağımdan indirmem..dikiş ağrım yetmiyormuş gibi bide boynum tutulmuş..malesef biberonla verdım ama bundan sonra vermıyecem öyle..teşekkür ederim çok 🙏
zeynepzeze Ama şimdi zaten halsiz, bir de emmezse sarılık değeri yükselir. O yüzden rahatsız edin ayağını gıdıklayın, burnunu sıkın, altını açın. Böyle devam edin emecektir
Fidanmnkl Leylabyr emzirmeye çalış canm sık sık canm korkma hem sarılıktan canm benimde 5 günlük bi ışık tedavisi gördü geçti çok şükür ama sende olucak dye demedim sık sık emzir uyandır mama baktın emmiyor ver o zman çok aç kalmasın canm ben ilk bi ay mama verdim ama günde bi kere sadce oda 30 cc
zeynepzeze Leylabyr İnşaALLAH olmaz bu yüzden biberon verme hatta mamayı da mecbur kalmadıkça verme. Meme reddi yapabilir biberonla emmeleri daha kolay olduğu için sonrasında emmek zor geliyor. Biraz zor bi dönem ama sabret annesi.
Duru1- Ask2018 nedenini sorabilirmiyim? Nerden edindiniz bı bilgiyi çünkü çok sık başvurulan bir yöntem bu besleme şekli ilk günlerde
petitehatunn Leylabyr benim kızım mememi tutamadı ilk bir hafta pompayla çekip şırıngayla verdim sürekli. sonra sütüm çoğalmaya başladı ama kızım hala ememiyordu😢 ben de biberonla vermeye başladım. çünkü sarılık olmuştu daha çok beslenmesi gerekiyordu ve uyanmıyordu. ne ayak gıdıklaması banyo yaptırırken bile uyuyordu sarılığı çok yükseldiği için. Tommee tippee biberon almıştım ben anne göğüsüne en yakın biberon diye. instagramdan sipariş etmiştim. uyurken bile sağıp biberonla veriyordum. sarılığı düşünce yavaş yavaş kendine gelmeye başladı (20 günlükken falana denk geliyo bu tabi) Bu sefer göğüsümü hala tutamıyor diye slikon uçla emzirmeye başladım. önce emziriyordum. sonra göğüsümde kalanı pompayla çekip biberonla veriyordum. 2 aylıkken slikon ucu da bıraktım. 3 aydan sonra da pompayla sağmayı... Şimdi 5 aylığız biberonla gece mama vermeyi deniyorum(doymadığını düşünerek) ama onu bile almıyor kızım. Yani her bebek aynı olmaz tabiki ama benim kızım biberona alışıp beni bırakmadı. İyi ki o biberonu almışım iyi ki sağıp vermişim. yoksa hem çocuğum sarılıktan hastanede yatacaktı hem de bunu dertlenip olan sütümü de kesecektim🤦🏾♀️
Merve-328 Leylabyr iyi yapıyosun canım. Benim de öyleydi. Bu süreçte önemli olan bebişin aç kalmaması. Sarılık olmaması için. Emzirmeye çalıştıktan snra mutlaka mama takviyesi yap. Zamanla güçlenecek zaten. Mamaya ihtiyaç kalmayacak merak etme üzülme
Ask2018 Duru1- evet dogrudur belirttiğim gibi ilk günlerde . O da anne bebeği biberona alıstırmasın hemen önce anne sütünü emsin meme ile tanıssın diye uygulanan yöntem . Sonrasında eger sütünüz halen gelmiyorsa sağıp biberon yardımı ile veya da formül mama ile beslenmesine yardımcı olmanız gerekmektedir . Örneğin biberondaki mamayı içmiş bitirmiş ama halen emiyo boş boş o nasıl bebeğe gaz yapıyosa sırınga ile içerken agzını acıyo ve dısardan hava midesine doluyo o da gaza sebep oluyo
Defnecikkk Leylabyr emme refleksinde sıkıntı yoksa ben şu yöntemle hallettim. Eline pudrasiz bir eldiven giy. Yıka yinede tabi. Sonra serçe parmağınla bebeğin üst damağına dokun. Eğer emme refleksi iyiyse elini emmeye başlayacak. Elini çek memeyi ver
Mehtaptgralp Benim oglum suanda 5 aylık ve doğduğunda hiç bir şekilde uyanmıyordu sizi çok iyi anlıyorum ama mama en son baş vuracağınız eylem olsun pes etmeyin sabredin ben doğumdan sonra 1 hafta hic uyumadım bide benim yanımda kimsemde yoktu ama sabrettim ve başardım darısı size insallah😊🤗