112233b Kizim 2.5 yasinda ama hala konusmaya baslamadi sadece anne baba gel ye ic falan diyor doktora goturduk bi sorun gormedi, beden diliyle herseyini cok iyi anlatiyor bu durumu yasayan var mi artik karsilikli konusmak istiyorum onunla :(
Mrvll 112233b bizde 25 aylık. Sadece hayvan sesleri ve bazı yansıma sesler. Kelimelerin ilk hecesini ya da harfini söylüyor genellikle. Gel ye iç gibi eylemler bizde hiç yok. Dil konuşma terapisine başladık. İnşallah bizimki de 2,5 yaşını bulmadan birşeyler söylemeye başlar
112233b Heymissbon konusamadigi icin krese vermeye korkuyorum derdini bana anlatamaz orda dislanir diye, ozele mi gonderdiniz devlete mi
Mrvll 112233b hiç konuşamayan çocuğu kreşe vermeyin dedi terapistimiz. Derdini anlatamaz kendini ifade edemez sinirlenir iyice konuşmak istemez diye. Önce dil terapisi ile konuşma sorunu aşılacak. Sosyallik ve konuşmanın daha farklı bir boyuta geçmesi için de kreş.
Heymissbon 112233b orda dislanmasi icin bir sebep yok ozele verdin 4 kisilerdi 2si benim cocugum zaten.. kameradan izledim ilk gun.. ortam sahane.. sonradan sayi artti alıştıkça acildilar cocuklar bir anda konuşmaya basladi
Mrvll 112233b dil ve konuşma terapisi. Bulunduğunuz rehabilitasyon merkezlerine başvurun. Muhakkak vardır. Ya da bulunduğunuz yer ilce değilse kendi iş yerini açan özel dil konuşma terapistlerinden de bir değerlendirme alın derim. Bir tek doktor onermedi herkes önerdi. Bu işin uzmanı onlar çünkü.haftada 2 ders alıyor bizimki 40+40 80 dk olacak şekilde. Seans ücreti 1000 TL. Eğer imkan varsa götürün
112233b Mrvll hic faydasi olcagini dusunmemistim memun musunuz peki siz gittiginiz yerden ben istanbuldayim
Mrvll 112233b yani daha çok yeniyiz bizde o açıdan memnun kalacak mıyız sürece bakacağız inanın bir şey diyemiyorum. Biz ilçedeyiz bide. İlçede tek dil konuşma terapisti var. Siz İstanbul’dasiniz. Alanında tecrübeli bir sürü kişi bulabilirsiniz. Bence bir değerlendirme alın. Pişmanım diyen olmadı şimdiye kadar dil konuşma terapistlerinden kimse
112233b Mrvll evet simdi araştırmaya basladim gerçekten yorumlar cok iyi, cok tesekkur ederim en kısa zamanda saglkkla konusmaya baslar insallah cocugunuz ve cocugum ve tum cocuklar ❤️😅