Berna18 açıkçası önce rutin oluşturdum her uykusundan önce rutinlerini yaptım tabi rutinlere alışana kadar nasıl uyumak isterse öyle uyuttum. Hatta şöyle söylim mesela gündüz uykularını hep pusette uyurdu imkanı yok yatağında uyumazdı. Rutinlere alışana kadar öyle uyutmaya devam ettim. Rutin alışma kısmında da kaç saat aralıklarla uyuması gerekiyor onu takip ettim. Mesela 7 aylık kızım gündüz sadece 2 uyku yapıyor ve 4 saat aralıklarla. Bunları rayına oturtunca da yatağına koymaya başladım. Yatağında konuştum dokundum öptüm uykuya dalana kadar yanından ayrılmadım ve poposuna vurarak pşşş sesi veya ninni söyledim. İlk yatağında uyuması gündüz için 20 dk ağladı ama ben hiç kucağıma almadım öptüm dokundum vs. Sonra uyudu. Böyle böyle her uykusunda aynı şeyler yaptım. Benim kızım uyuduysa her bebek uyur. Düşünün ki geceleri 45 dk da bir kalkan bebek 1 hafta olmasına rağmen 7 veya bazen 8 saat aralıksız uyuyor🤲🏻 İstikrar ve hep aynı şeyleri yapıp rutin bence çok önemli. İnşallah böyle de devam ederiz.