anneliksevinci Herkese merhaba Bebeğim bugün 3 aylık oldu, kontrolde kilosu 5300 boyu 61 cm çıktı Doğum kilosu 2650, ilk hafta 2480 e kadar düşmüştü Anne sütü ve mama alıyor ama anne sütü ağırlıklı besleniyor
anneliksevinci defnenu canım sağlıkla büyüsün sadece anne sütü mü alıyor peki ? Reflüsü yüzünden çok sık kusuyor mu? Her beslenme sonrası mı mesela
defnenu anneliksevinci alerjik oldugu için raporlu alerji maması içiyor memeden kestik sürekli kusuyor evet günde yirmikere bazen daha fazla
anneliksevinci YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU öyle mi dersiniz ben forumda 3 aylık bebeklerine 7-8 kilo diyenler görünce kendimi suçladım acaba sütüm çok mu yetersiz sadece mama mı versem diye düşünmeye başladım
Duygu16 anneliksevinci asla yetmediğini düşünmeyin, her çocuk kendi hızında gelişir doğum kilosuna göre kilo alımı gayet iyi 🙏🏻
TeomaninAnnesi anneliksevinci bence verme. Bizde 3 ay 5 günlük bugün. 7 kg olmusuz. Sutum yetmiyor diye gunde 1 kere mama veriyordum kes dedi ebemiz.obez olursa cok üzülürsün zorlanirsin dedi
YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU anneliksevinci hayır kesinlikle öyle düşünmeyin mama verirseniz sütünüz yetersiz kalır çünkü mama verdiğiniz sürece bebeğinizin midesi büyür ve sütünüz artık doyurmaya yetmez 5.5-6 aydan sonra ek gıdaya da başlarsınız hem ek gıda hem anne sütü yeterli olur hiç merak etmeyin
anneliksevinci TeomaninAnnesi yaaa ama sütümüz yetmese günde 1 mamayla nasıl 7 kilo olsun ki maşallah yavruma
selinnnnnnnn TeomaninAnnesi ebeler abartıyor bence obez ne alaka kilosu fazla olabilir ama obez kelimesi bebeklerde nadir görülen bişey obez olması için 3ayında 9kilo falan olması gerekir bence
Ardenaden Bizde 3 ay 6 gunluk 7100 ama 3460 dgdu sizinki dogum kilosuna gore cok iyi.7 kiloyu baz almayin bizimkiler kilolu dgdugu icn birz dha oyle
anneliksevinci Ardenaden anladım demek ki çok takılmamak lazım maşallah minnoşlara sağlkla büyüsünler
TeomaninAnnesi anneliksevinci biz baslarda cok kilo aldik cok hizli gittik. Hep oyle olacak sanıyordum ben. Goguslerimde cok yumusadi ne bir sertlesme ne bir sızlama oluyor Eskiden 2sini de emerdi araliksiz simdi 5 dak emse şükür diyorum. Azaldi diye dusundum hep ama azalmamis galiba. Ebe oyle elle ya da makima sagma ile anlayamazsin. Yumusak sert diye de yorum yapma. En dogrusu tarti alip almadigina bakalim o zaman belli olur dedi.
TeomaninAnnesi selinnnnnnnn o oyle deyince kendimi kötü hissettim zaten Mama veriyorum gunde 1 kere ama 5 6 saat savas veriyor emmiyor basliyor aglamaya. Diren inatlas onunla diyor Ne kadar ac bırakabilirim diyorum. Mesele dun bugun hic mama vermedim sukur emdi 5 dak olsa da yetti diye düşünüyorum
TeomaninAnnesi selinnnnnnnn ve mamayi verirken agliyorum hep. Bende istemem cunku beni birakip mama ile büyüsün. Ama ne olur bilemem insallah 6 ay en azindan emer🥲🥲
Ardenaden TeomaninAnnesi anca yutkunarak bnmkide 5 dk emiyor.bide fön makinası acin bnmki öyle emiyor cok bagirirsa
nnidua TeomaninAnnesi bebeğiniz aç olsa zaten anlarsınız ağlar husursuz olur biraz bile emse idare eder enfazla tam doymadigi için sık sık emmek ister günde bir kez mamayla obez olur mu bilmem ama bence emzirmekte ısrarcı olun
selinnnnnnnn TeomaninAnnesi ben ilk zamanlar çok zorlandım bu konuda doğduğundan beri emmedi 2aylığa kadar sağıp verdim sonra sütüm baya azaldı ve mama verince sanki zehirliyorum gibi vicdan azabı çekiyordum resmen ama zamanla düşündüm bi benim çocuğum mamayla büyümücekki mamayla büyüyen birsürü çocuk var çoğuda sağlıklı mecburuz bazen ve bebeklerin diş çıkarma döneminde yada hareketleneceğini zamanlar gelince kilo kaybı zaten olucak şimdi be kadar alsa o kadar kâr