AdaBebekAnnesi Bebeğimin süt ve yumurta alerjisi var kahvaltıda ne yediriceğimi şaşırıyorum 10 aylık olmak üzere.Siz neler yediriyorsunuz.Meyve püresi hiçbir şekilde yemiyor. Şeftali kayısı muz elma vs cam rendeden geçiriyorum yemiyor irmikle pirinç unuyla muhallebi yapıyorum yemiyor ne yapacağımı şaşırdım bebeğinizin severek yediği yada faydalı olan tarifleriniz (bulamaç değil muhallebi püre yada yemek) varsa paylaşırsanız çok sevinirim
sibelturan AdaBebekAnnesi valla hiç bişe yok 😂bizde o diyeti yapıyoruz aylardir kafayı yicem az kaldı özel tarhana falan satiliyomus yeni ogrendim bende onu alcam
superanne2 AdaBebekAnnesi ev yapımı reçel ekmek olabilir tabi şekersiz olacak şekilde yulafi su tuz ile karıştırıp yapışmaz tavada arkalı önlü pisirepilirsiniz. Yada yulaf su meyve karıştırıp tukettirebilireinis pişince de güzel oluyor ben meyvelerden marmelat yapıp yulaf suyu pişirip marmelat eklerdim tuketirdi mazen yulaf su muz tahin pekmez verirdim bizim alerjimiz yoktu ama süt ürünleri olmadan bunları hazirlayabilirsin
justmami AdaBebekAnnesi bizimde küçükken vardı kahvaltı olayı çok zor gerçekten, yumurta yerine muz koyarak pankek yapabilirsiniz
Minigim38 AdaBebekAnnesi avakoda verebilirsiniz muzla irmikle karıştırıp, patates tostu ( rendeleyip suyunu süzüp tost makinesinde yağlı kağıtla önlü arkalı pişireceksiniz ) biber ve domatesli melemen, avakolu tost
AdaBebekAnnesi sibelturan Bende şehriye aldım alerjik bebek için bı kutu bitti onu sevdi tarhana normal almıştım baştan bilmediğim için Malesef
superanne2 AdaBebekAnnesi rica ederim aklıma geldikçe yazarım size tabi bizim alerji durumu olmadığı için çok denedigim bir tarif yok ama ben bazen değişiklik olsun diye denerdim
Ardenaden Asci annede aleejik bebekker icn zeytin ezmeleri fln oluyir yada bebe biskuvisi snra pankek karisimi pankek karisimi alip vegan nutelllelar var treendyolda fln o fistik ezmelerndn surup yedirebilirsnz.sonra 5m migroslards vegan tereyagi ve peynir cesitleri okuyor alabilirsnz
justmami AdaBebekAnnesi hiç hatırlayamıyorum tam ölçüyü kusura bakmayın, bu çocuk aç kitap serisini almıştım onlardan da bakıyordum bir şeyler
AdaBebekAnnesi Minigim38 Teşekkür ediyorum patates tost deniyim domates denemeye cesaret edemedim 1 yaş sonrasına bıraktım şuan alerjik siye🌸
Xname Merhaba Bizde alerjik durum var bu cuma süt denemesi yapacak doktor 9.ayına giriyor. Ben çalışıyorum 4 gün öğlene kadar bakıcının baktığı gün kahvaltısı avakado oluyor yanına bir yarım meyve ile karıştırıp benimkisi avakadoyu seviyor çok. Haftanın 3 günü beraber kahvaltı yapıyoruz o zaman ben kendime ne hazırlıyorsam veriyorum. Şöyle zeytin domates salatalık biraz ekmeği şekersiz çayıma bandırıyorum küçük küçük veriyorum ve çok seviyor. Patates kızartıyorsam kendime yumuşaklarından onada veriyorum bazen domates sos yapıyorum yeşil biberli soğanlı filan ona ayırıyorum bahatarsız ekmek bandırıp filan veriyorum bu şekilde. Hiç pankek filan yapmadım yumurta ve Sütsüz zor oluyor bende eline verip yemesini çok istiyorum alışsın koparıp yesin diye daha beceremedim.
AdaBebekAnnesi Xname Maşallah siz epey denemişsiniz ben herşeyi 3 gün deneyerek ilerliyorum alerji riski yüksek gıdaları denemedim henüz domates biber denesem benimde işim kolaylaşırdı belki ama bizim alerjik durum 4. Ayda ortaya çıktı artık sıkıldı çocuk avokado muz felan yemiyor muhallebi tarzı asla yemiyor
Bebegim38 AdaBebekAnnesi sütsüz ve yumurtasız krep olabilir, pişi yapabilirsiniz, üzerine sebze vs koyup pizza yapabilirsiniz, alerjisi yoksa kıymalı kalem böreği yapabilirsiniz, fırında patates kızartması, patates tost yapabilirsiniz.
AdaBebekAnnesi Bebegim38 Teşekkür ederim fikirler için tabii bide dursa vaktim olsa yapıcamda mama sandalyesinde mutfağı inletiyor yemek bile yapamadığım gün oluyor 😔
Xname AdaBebekAnnesi bizim daha 40 ı çıkmadan ortaya çıktı ama ben tam çözümü 3.aydan sonra buldum. Bana göre herşeye alerjisi vardı en son gastroenteroloji doktoruna gittim sadece süt ürünü ve yumurta diyeti yaptırdı. Beni çok rahatlattı öyle kafam toparlandı çocukta toparlanmaya başladı. 6.ayda ek gıdaya başladık ıspanak hariç herşeyi yedir dedi ilk zamanlar 3 gün kuralı gittim ama 7.aydan sonra baya rahat ilerledim kıyma filanda verdim tavukta Emin ol ben kabak pırasaya çocuğumun alerjisi var sanıyordum sadece emzirdiğim dönemlerde ama ek gıda da bir baktım bir sorun yok Domates ten ben de çok korkuyordum bir cesaret denedim sorun çıkmadı Korktuğum şey şuan patlıcan vermeye cesaret edemiyorum 😁 benimkisi muhallebi tarzı sevmiyor böyle soğanlı sarımsaklı yemek şeklinde yapıyorum ona baharatsız öyle daha lezzetli oluyor Zeytin sen korkma kabuklarını soyup elinde ezerek her salatalık içini ver ekmeği ıslatıp ver geçen yeşillikler krep yapmıştım kendime ondan bile verdim dereotlu maydanozlu ufak ufak yedi