gencmom_ uyku eğitimi gibi değil de emzirmeyi sonlandirirken ben meme uyku ilişkisini kesmiştim önce. Post açmıştım ordan kopyala yapıştır yapayım size belki işinize yarar.
1-MEME UYKU İLİŞKİSİNİ KESME
-GECE
Oncelikle bebekler hemen uyumuyolar daha uzun süre uyanık kaliyolar bunu kabullenerek başlarsanız daha hazırlıklı olursunuz. Benim gördüğüm kadarıyla uzmanlar önce gündüzü en son zor oldugu için gece uyku öncesini öneriyolar ancak ben önce gece uyku öncesi memesiz uyutmaya başladım. Gün içinde zaten çok yoruldugum için ve uyusun diye gözünün içine baktığım için gündüz benim için daha zordu. Akşam eşim de evdeyken bunaldigimda biraz o deniyodu ve ben daha sabırlı olabiliyodum.Kademeli bi geçiş yaptım başta tam dalar gibi olduğunda memeyi çektim ağzını memeye uzattığında parmağımla hafifçe çenesine dokunup ağzının kapanmasını sağladim.soonra bu süreyi biraz daha önce çektim tabi o ara tam dalmadigi için meme ağlamaları başladı ve uyanık kalma süresi arttı 6 saatte uyuyan çocuk 8 saatte uyumaya başladı tam dalcakken yine en az bi st uyutmaya çalıştım. Burda konustum uzun sure. Güneş gitti aydede geldi gece oldu gece olunca herkes uyur anne uyur baba uyur diye tüm akrabaları saydım sonra memeler de uyuyup dinlencek sana süt yapacak dedim sen artık büyümeye başladın kendi kendine uyuyabilirsin emmen bittiginde memelere bay bay yapalım uyusunlar sonra sen kendin uyu dedim tabi memeyi kendi isteğiyle bırakmadı ama eline sulugunu verdim onu icerken kapattim evet şimdi memeler uyudu sıra bizde dedim. Sonra yine meme istediğinde onları uyuttuk ya diyip konu açtım gün içinde yaptığımız şeylerden okuduğumuz kitaplardan vs bazen o bisiyler söyledi bazen ben her meme istediginde aynı şeyi yaptım böyle böyle 2 saatin sonunda uyuyakaliyodu ama emmek için aglamiyodu kabulleniyo çocuklar gerçekten konusup anlattikca. Sonra uzun bi süre de odaya geldikten sonra önce emzirdim sonra konuştum. Sonra yatak odası dışında salonda emzirdim sonra odaya geldik kitap filan okuduk konuştuk meme istedikce ben de salonda emdin uyuttuk ya dedim böyle böyle arayı açtım. Anlatınca kolay gibi görünüyor ama tabi ki ağlayıp direnç gosterdigi oldu ancak burda önemli olan duygularını aynalayip yanında olduğunu hissettirmek önemli. Ağladığında onu anladigimi söyledim şu an emmek istiyosun emmedigin için üzgünsün biliyorum ama memeler uyumuştu sonra uyandıklarında emebilirsin ben yanındayım diyodum kucakliyodum sariliyodum bazen kucağımda uyuyakaldigi da oluyodu. Bunaldigimda dışarı çıkıyordum eşim gelip konuşuyordu ya da kitap okuyordu ben sakinlesince kaldığım yerden devam ediyordum