Merhaba herkese. Çok uzun zamandır kafama takılan bir durum var ve birilerinden bir şeyler duymak sanırım beni rahatlatacak.
Bebeğim tam 1 yaşında çok şükür ki sağlıklı. Fakat.. bebeğim bazı şeyleri sanıyorum ki öğrenmekte zorlanıyor. Ben 6-7 aylık olduğundan beri hayvanları, yiyecekleri, gel gel yapmayı, bye bye yapmayı vs her şeyi hemen hemen her gün öğretmeye çalışıyorum. Möö nerde? Miyav nerde? Hadi çilek yiyelim bak bu çilek, babası nerdesin gel gel babası vs gibi basit bir şekilde hepsini öğretmeye çalışıyorum sürekli anlatıyorum, gösteriyorum konuşuyorum fakat bebeğim henüz tek bir kelime söyleyemiyor ya da hareket vs yapmıyor (gel gel bay bay gibi) bazen araba diyor bazen baba diyor ama canı ne zaman isterse o zaman diyor bunları da, babasına baba demiyor öyle konuşurken diyor baba diye mesela. Mesela bay bay hareketini gün içinde çok fazla yapıyorum biri gelip gittiğinde de hep yapılıyor ama hiç yapmıyor.
Bunlar beni endişe etmeki mi? Evet her bebeğin gelişimi farklı biliyorum fakat 1 yaşına gelmiş bir bebeğin bazı şeyleri taklit etmesi beklenmez mi? Beni bu konuda aydınlatan biri olursa çok ama çok sevinirim ve rahatlarım