eslemmmmmm 3. aydan sonra gece gündüz ayrımı yaparak kendi kendime uyku eğitimi verdim. Uyku eğitmenlerine verilen paralara üzülüyorum doğrusu. Biraz sabır isteyen bir süreç. Çok araştırdım. Instagramdan, youtube dan, Google amcadan ve buradaki edindiğim çoğu bilgiden yola çıkarak hepsini birleştirdim. Öncelikle her bebek farklı olabiliyor. Bazı bebekler her gün duş alarak uykuya dalmayı sever bazıları ise hiç sevmez. Öncelikle kızımın sevebileceği yöntemleri keşfetmeye çalıştım ve çok güzel bir rutin oluşturduk diyebilirim kendi adıma. Bu arada kızım 6 aylık olmak üzere.
Güne sabah 08.00-08.30 arası başlıyoruz. Uyanır uyanmaz şakalaşarak günaydınlaşıp hemen perdeleri açıyorum ki güne başladığımızı anlasın. Önce karnını doyuruyorum sonrasında altını açıyorum 15-20 dk kadar açık bırakıyorum. Şakalaşıyoruz, olabildiğince verimli zaman geçirmeye çalışıyorum kızımla ve uyanıkken ocakta yemeğim vs. yoksa tek ilgi odağım kızım. Altını kapatınca biraz daha şakalaşıp oynuyoruz ve yorulmaya başlıyor son kez emziriyorum saat 10.00 da ilk gündüz uykusuna geçiyoruz. 12.00 de uyanıyor. Aynı rutinle devam edip 13.00 de ikinci gündüz uykusuna geçiyor ve 15.00 te uyanıyor. Bu yine aynı rutinle devam ediyoruz ve 17.00 son gündüz uykusu 45 dk oluyor. 17.45 te uyanıp gece uykusuna kadar uyutmuyorum. Akşam 20.00 den itibaren odamıza geçiyoruz ve odanın ışıklarını kapatıyorum gözü karanlığa alışsın diye gece lambası yerine telefon fenerini açıyorum ve göremeyeceği bir yere koyuyorum. Etrafında dikkatini çekebilecek oyuncaklarını topluyorum ki dikkati dağılmasın. Altını bu sefer yarım saat açık bırakıyorum. Pişik kremi vs. bakımlarını yapıp rahat yatabilmesi adına gece pijamalarını da giydiriyorum son kez emzirmek için kucağıma aldığımda feneri de tamamen kapatıyorum. Gazını da çıkardıktan sonra yatağına koyup kendi sesimle dandiniyi söyleyerek uyutuyorum. Zaten kafasını yastığa koyduğu gibi hemen başını yan yatırıp uyku moduna geçmeye başlıyor. Gece 01.00 de ve sabaha karşı 05.00 te rüya öğünü yapıyorum. Daha da uyanmıyor. İlk 4 ay gündüz pış pış sesiyle geceleri de beyaz gürültüyle uyurdu. 3. ayda gündüz pış pışı kestim. 4. ayda geceleri beyaz gürültüyü kestim. Yavaş yavaş alıştıra alıştıra ilerledim. Mesela gece 1 de mi uyuyor ilk önce 23.00 de uyumasını sağladım. Sonrasında sürekli saatleri geri çekerek 21.00 de oturttum. Çok şükür bu sayede hiç atak falan yaşamadık. Anladığım kadarıyla bebekler rutin, düzen ve sakinlik seviyor. Ben normalde zaten sürekli panik biriydim hele ilk doğum yaptığım zamanlar çok stres yaşadım içimde ve buna rağmen bebeğim hissediyordu bu yüzden huzursuzdu. Sonrasında dedim ki Mizgin dur kendine gel yapabilirsin bu uyku işini ben daha dingin daha sakin oldukça kızımın herşeyi oturdu. Bizim rutinimiz böyle umarım sizinde işinize yarar.