sifirekran_bolkitap Momyofthesun evet antibiyotiğin mantığı o diye biliyorum. Bitmeden kesilmemesi gerekiyor. Kan tahlili yaptırmadan antibiyotik vermiyorum. Verdiğim zamanda tam saatinde ve sonuna kadar kullanıyuorum. Kaşıkla değil Şırınga ile veriyorum bir de
QueenMommm Momyofthesun bi doktorun yazısına denk gelmiştim çocuğun midesine ha kezzap dökmüşsün ha antibiyotik vermişsin o günden sonra vermedim çocuğuma 😶
Momyofthesun havuctarator ben de öyle yapıyorum. Tekrarlamadı da hastalıkları hiç ama sanki bu aralar sık hastalanır oldu acaba ilgisi var mı?
Seftalikokuluhikayem20 Zaten şu kadar gün kullanılacak deniliyor onu tamamen denilen güne kadar içirmeniz lazım
bircemoms Momyofthesun antibiyotik dozunu tamamlamazsanız hastalık tekrarlanır ve bu sefer bebeğin Kullandığınız antibiyotiğe direnci gelişebilir doktorunuz ne kadar kullanmanızı öneriyorsa o kadar kullanın bence yanlış bir düşünce tarzı Onlardan daha iyi bilecek halimiz yok
Maka_Paka QueenMommm Herkes bilincinde.. Doktorlarda en son tercih olarak veriyor zaten. Önce pamuk su,duş, şurup, serum artık düşmeyen atesse her şeye rağmen enfeksiyon. Kullanan anneler görüp uzulmesinler,vicdan yaptirmayalim durduk yere 🌸
Cicektebenimcicekligunlerde QueenMommm antibiyotik bağırsaktaki yararlı bakterileri de öldürdüğü için mide 2.beyin zoraki durumlar hariç hekimler vermez zaten verdikten sonra probiyotik kullanırsanız bagirsaklar kendini toparlar. 🙂
QueenMommm Maka_Paka bunda vicdan yapılacak bişey yok ben sadece yazmak istedim doktorun dediğini herkes ister kullanır ister kullanmaz ben kimseye kullanmayın demedim sadece ve sadece doktorun söylediğini yazdım 🙂
Cicektebenimcicekligunlerde QueenMommm Sizin yazdığınızda korkup bronşit kulak enfeksiyonu gibi durumlarda antibiyotik kullanmayanlar olabilir. Bu durumda daha kötü sonuçlar çıkar ortaya sağlıkta kar yarara bakılır hangi durum hastanın faydasınaysa o yol seçilir. Bende ilk oğlumda öğrendiğimde antibiyotik kullanmak istememiştim. Etkileniyor insan anneyiz. Genelde de haftada bir sarımsak kürü yediririm.Ama ağır enfeksiyonlarda antibiyotik mecburi..
Maka_Paka QueenMommm Evet tam olarak demek istediğim buydu @Cicektebenimcicekligunlerde yazmış zaten 🙃
havuctarator Momyofthesun sanmıyorum mevsim geçisi virüsler derken tüm çocuklar öyle sürekli hastalık bırakmıyor peşimizi
Aslicamm Momyofthesun 7 ya da 10 gün diyo doktor o süre kadar kullanmazsam sonrasında daha fena bi şekilde hastalaniyo
Momyofthesun Aslicamm ay bilemedim ya antibiyotik zaten etkileri biliniyor vücuda bile bile sağlamken vermeye gönlüm razı gelmiyor ama vermek lazım. Zaten kızım savaş halinde içiyor