Tuba888 70 günlük ikizlerimden biri kabız oldu ama kaka yapamamak değil bildiğiniz kabız. Anne sütünde 10 gün , mama da 7 gün kaka yapamıyor olmak normal. Kaka yapamaması demek örneğin 7. Gün sonunda kaka yapıyor cıvık normal veya pütürlü kakasını yapıyor demek. Kabız ise kakayı örneğin 5 gün yapamıyor zor bela yaptığında bildiğiniz affedersiniz keçi boku gibi top top yapıyor kaskatı kaka keşke foto ekleyebilsem de anlayabilsem o kakayı taş gibi yani kalıp gibi bezinde kalıyor bu kabız demek. Biz de kabız oldu doktor önce anne sütü ver dedi sütüm kesildiği için bir türlü veremedim versem rahat yapar dedi full mama içiyor ve demir ilacı kullanmaya başlayınca kabızlık oldu. Demiri kestik kısa bir süre yine başladık mecburen. 5 gün boyunca sabah öğle akşam 1 çay kaşığı zeytinyağı içir dedi doktor ben kaşıkla vermedim pomatla emdirdim yağı öyle verdim işe yaramadı. Mamayı değiştirdim o da olmadı. Masajlar yaptım olmadı. Sıcak suya oturttum her gün 20 dk oda olmadı. Son çare kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp hafif poposunu uyardım 2 günde bir ancak o zaman yapıp rahatladı 2 kez popo uyararak yaptırdım 10 gün geçti mecburen sütüme de o sıra odaklandım gelemde de emzirdim en son sütün az da olsa gelmeye başladı şükür süt verdim 2 günde bir yapıyor şimdi cıvık normal kaka kıvamında 🙏🏻 doktor popoyu uyar yapacak bir şey yok ıkınmaktan makat çatlağı olur yoksa dedi. 1 saat kesintisiz ıkınıp ağlıyordu popo değişiği kapanmıştı o derece acı çekiyordu daha nasıl tarif ederim o hali bilmiyorum ama çok kötüydü şükür geçti eğer uyarmasaydım fitil verecekti doktor ve lavman yapılacaktı