Kızlar bi sakin olun. İlk önce delirmek yok. Sakin. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Bebekler uyumuyorsa mutlaka bir nedeni vardır, iyi bir gözlemciyseniz nedenini bulmaya çalışmalısınız lakin her şeyden önce sizin sakin kalmanız sakin olmanız gerekiyor, siz sakin olup sadece uyumasına odaklanmazsanız işler düzelecektir. Biz de 3-4. aylarda böyleydik.4.ayda uyku düzenleri hepten bozuluyor. Sallamak da pek sağlıklı değil ileride hep sallamanızı isteyecektir ki büyüdükçe zorlaşıyor o sallama işi. Sizinle zaman geçirmek istiyor olabilir. Uyumadan önce yani emdi memede uyudu,yerine yatırdınız uyandı. Bırakın oyun oynayın ninni söyleyin kucaklayın, kucakta evin içinde gezin, mutlaka bişeyler anlatın konuşun. Anlatacak bir şeyler bulamazsanız sabah kalktığınızdan beri neler yaptınız nasıl hissettiğinizi vs anlatabilirsiniz. Ama herşeyden önce sakin olmanız önemli, çünkü hisleri felaket kuvvetli bebeklerin. Kendimden örnek vereyim; 7buçuk aylık oğlum. Memede uyuyor yerine yatırınca munzur bir şekilde kalkıyor uyanıyorsa uyumak istemiyorsa çeşitli oyunlar oynuyoruz eğer oyun oynayacak halim yoksa okuduğum kitabı açıyorum kaldığım yerden yüksek sesle okuyorum, yada ellerimle hayvanların taklidini yapıp sesler çıkarıyorum yatar pozisyonda tavana doğru, bugün neler yaptık yada yarın farklı neler yapacağız onlardan bahsediyorum, babamız şehir dışında çalışıyor onu görüntülü arıyorum biraz keyfi yerine geliyor esnemeye başlıyor. Onlar da bizler gibi. Uykumuz gelmediği zaman uyumak istemediğimiz zaman nasıl uyumuyorsak yada bi ihtiyacımız giderilmediyse uyumayız Bebekler de en çok annelerine ihtiyaç duydukları için uyumayı redederler. Sıcaklığınıza sesinize ihtiyacı vardır yada uykusu gelmemiştir. İlk şart sizin kesinlikle sakin olmanız 💙 hepinizi kucaklıyorum 🙏🏻💙🙏🏻