rssuer Kızlaar 7 aylık kızım var ilikli kemik suyu yapıcam ama herkes içine başka birşeyler atarak yapmış ilk kez yapıcam tariflerniz ve önerileriniz varsa paylaşır mısınız 🙏🏽
_tuuggcce_ Soğan, sarımsak, patates, havuç, defne yaprağı atılıyor diye biliyorum. Ben direkt ilikli kemiği kaynattım ama 😁
rssuer _tuuggcce_ Bende sade yapmayı düşündüm birşey atmadan ama olur mu bilemedim oluyorsa bende sade yapıyım
_tuuggcce_ bdbhdkekne yoo, öyle de oluyor. Ama daha faydalı olsun diye ekstra malzeme de koyan var. Tadını etkiliyor mu bilmiyorum 🌷
_tuuggcce_ rssuer kemiği önce suda bekletiyorum 1-2 saat kadar suyunu kanlandıkça tazeliyorum kanı aksın iyice diye. Sonra tencereye ekliyorum çok kısık ateşte pişiriyorum. Ben gündüzden koydum, 14 saat ocakta kaldı. En küçük ocakta en kısık ayarda yaptım. Sonrasında bu küçük çiğköftecilerin acı sos vs koyduğu kaplar var ya onlara paylaştırdım ama bir daha öyle yapmayacağım çok zor oluyor bence. Yap yap bitmiyor. Bence en güzeli bolca buz kalıbı alıp buz kalıbına koymak. ☺️ buz kalıbından da istendiği miktarda rahatça çıkar hem