SemaKa Deletedmom_98 merhabaa benim bebeğim yumurtayı 7.aya kdar yedi sonra yemek istemedi yumurtayı ağzında bekletiyor ve yutmuyor nasıl alistirmam lazim
Busramustim Umutunannesi_ hiçbirşey yemiyor yumurta yediğinde midesini bulandırıyor ağzını açmıyor bende bugün böyle denedim yarısını yedi o bile çok iyi benim için
AdaBebekAnnesi süt ve yumurta alerjisi var kahvaltı felan kalmadı bizde ek gıda zehir oldu banada yasak tabiki
mirz mzzz bebegim 7 aylık 23 günlük oldu cok sukur kahvaltısını az da yıyor. Yumurta sarısı Labne çökelek siyah zeytin ezmesi pekmez patatesli omlet veriyorum hergun bunlar arasında degstryrm tabi
_tuuggcce_ durueylul merhaba, Yarım havuç, yarım patates, az bir şey kaşar peyniri rendeliyorum. Havuç ve patatesin rendelendikten sonra suyunu sıkın. 1 yemek kaşığı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 yumurta ( beyazı vermediyseniz sadece sarısı) hepsini karıştırıyorum ve yağladığım tavada altı kısık alt üst pişiriyorum. Çok lezzetli oluyor, bende bayıldım tadına
buluutt Kızım 3 gün gün sonra 8 aylık olacak 6.ayından beri muz Avokado pekmez yumurta sarısı labne (veya lor dönüşümlü veriyorum) 7. Ayından beridir ceviz de ekliyorum bir de içine 1 tatlı kaşığı kadar irmik pişiriyorum bulamaç halinde onu severek yiyor. Kabızlık durumu varsa hurma ekliyorum içine ya da kayısı pişiriyorum. Bir de yumurta sarısı yoğurt ve labneyi (veya lor) karıştırıp tereyağında pişiriyoum. Ayriyeten muz Avokado ceviz ve pekmezi karıştırıp veriyorum seviyor.Hergün yarım ceviz ve 1 yumurta sarısı mutlaka yediriyorum arada salatalığın içini ezip veriyorum. Bebe bisküvisi yaptım evde ama sevmedi yemedi. Pankek vs yapıp yedirmek istiyorum ama korkuyorum. Bu ayki 8. Ay kontrolünden sonra doktoruna danışıp vermeyi düşünüyorum
Bunny mzzz oğlum 8 aylık parçalı şeyleri yutmuyor boğazına kaçırıp kusuyor 😞 yumurta sarısı labne avakado 3 ünü mutlaka her kahvaltıda ezip veriyorum
maygirl mzzz 11 ayligiz ama o aylarda haslanmis yumurta,lor,labne,pekmez avakado firin patates bazen yumurtasia haslnmis bal kabagi havuç gbi karismlarda yapiyordum..degisimli olarak bu şekilse kahvalti hazirliyordum
ecedurucbkc mzzz Kahvaltıda pankek, omlet( çeşit olarak: ruşeymli, yulaflı, taze soğanlı, brokolili, patatesli, tarhanali), yumurtalı karışım( yumurta, avakado, muz, labne,bebek bisküvisi, üzüm pekmezi, ceviz), mücver.
ebruegehan Avakado muz bebek irmiiği ceviz rendesi elma yada armut ( buharda pişmiş) lor peyniri bunları kahvaltıda ezip veriyorum ben . Bazen bebe bisküvi ile (organik olanlardan )baeb de muhallebi karışımını veriyorum suyla yada formül sütüyle yapıp .
Sevda1665 Merhaba anneler ya benim bebek anne sütü hiç emmedi artık mamada içmiyor 6 aylık ve zayıf acaba sadece ek gıda versem kaç öğün verebilirim napmalıyım
elfgokce mzzz 1 yumurta, yarım rende salatalık, bir kaç zeytin, pekmezli su, labne, bazende muzlu pankek yapıyorum. Çalıştığım için yetişemediğim zamanlarda meyveli irmik yapıyorum :)
elfgokce Umutunannesi_ minik minik parçalara ayırıp verebilirsin. Emin ol diğerleri gibi yiyorlar. Bende korkarak verdim. Şimdi çok rahatım. Elinede veriyorum kendi yesin diye. 2 3 minik ısırık alıp atıyor:) blw yi çok sevmedi
elfgokce Sulennn dişi olmasına gerek yok. Damakları çok aşırı güçlü. Korkmayın verin. Bende korkuyordum. Minik minik pankeke başladım. Hemen alışıyorlar. Çiğnemese bile minik olduğu için yutuyorlar :)
elfgokce ebebe rendeleyip kaşıkla verebilirsini. Onlar ağzında geveleyip yumuşatıyor zaten. Bi gün tam salatalık verdim. İçini yumuşak yerini emmiş boşaltmış dışı duruyordu😂
elfgokce mzzz minik minik verip deneyebilirsin :) emin ol bizden iyi çiğneyip yutuyorlar o damaklarla :)