Aslında bu platformu sadece tecrübe için kullanıyorum fakat suan bu haberi yakınlarımla paylaşamayacağımdan dolayı ve içim içimi yiyip bitirdiği için buraya yazmak istedim.
18 aylık bir bebeğim var,cok aktif olmasa da emziriyorum.37 yaşındayım. Planlı bir gebelik değildi,hap ile korunuyordum fakat hapım bitmişti yasadığım yerde sadece dr yazarsa alabiliyorum o arada da olan oldu işte. Aslında birkaç ay kullanım süresine göre haplar hormon dengeni sağlayamıyor o yüzden çoğu kişi stress yapmıyor bu durumu. Ama ben yine de ertesi gün hapı alıp 24 saat gecmeden onu da içtim. 2-3 gün önce regl olmam gerekiyordu. Bir haftadır da eşim sende bir güzellik var diyip duruyor dalga geciyordu.. bugün test yaptım ikimizde şok olduk. Hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum.Aslında eşim dine bağlı bir insandır ama günah ne diyorsun sen falan demedi biraz orada kırıldım acıkcası ama sonra hala şaşkın olduğunu ve her sartta yanımda olduğunu söyledi. Birkaç gün düşüneceğimi söyledim.
O kadar korkuyorum ki tüm süreci tekrar yaşamaktan uykusuzluk,yorgunluk,lohusalık vs.. kızım daha cok kücük sevgimi ikiye bölebilirmiyim onu da bilmiyorum benimle gecirdiği zamandan mahrum kalmasını istemiyorum. Daha yeni onun için planlar yapıyorduk sonrada ben işime sosyal hayatıma geri dönecektim vs.
Öte yandan yasım 37. Birkaç sene sonra bir kardes fikrini düşünsem belki de öyle bir sansım olmayacak. Kızım 20 li yaslarına geldiğinde ben kac yasında olucam yanında ona destek cıkacak kendi kanından bir can olmasını isterim(tabi illa iyi olacaklar değil ama iyi diye düsünmek istiyorum)
Bir baska yandan 2. Cocuk için ilkinde duyulan cosku sevinc olmuyor hep farklı oluyor gibi geliyor o da sonucta ikinci olabilir ama dünyaya ilk kez geliyor aynı heyecanı haketmesi lazım diyorum
İnanılmaz karmakarısık durumdayım. Siz 2.hamilelikte ve sonrasında neler yasadınız? Zorluk kolaylık maddi manevi her acıdan soruyorum.