Merhabalar Bebeğim 43 günlük hiç emzik vermedik, Özellikle akşamları huzursuzlanan gazlı bir bebeğim var. Ben emziklerini almıştım hamileyken philips avent hepsi ama öylece durdu. Takipli olduğumuz cocuk doktoru “emzik diye bişey yok onun emziği sensin” dedi eşim de vermeme karşı çıktı vermedim emzik. Meme reddi durumundan da korktum açıkcası ilk çocuğum tecrübem yok.
- Dışarıya cıktıgımda hic bir yerde oturamıyorum meme istiyor dışarısı önemli değil geçtim Evde uyanıkken de 30-45 dk da bir meme istiyor. Alerjik bir cocuk aynı zamanda diyetteyim onun icin. Aksam 8-12 arası ne yapsak da susturamıyoruz artık alıştık ona da.. Bugün alerji icin baska bir cocuk doktoruna gitti bana 1. aydan sonra emzik verebileceğimi sorun olmayacagını söyledi. Kilosuna fazla dedi 5150 gr, gazı oldukca beni emmek istediği için fazla kilo aldı sanırım. Emdikce de gaz oluyor bir kısır döngü içindeyiz. Bu doktorun verebilirsin demesine şaşırdım Takipli oldugumuz doktor siddetle karsı cıkmıştı şaşırdım açıkcası.. Siz emzirirken emzik verdiniz mi? bir sorun yaşadınız mı? emzik gün boyu ağzında mı kalması gerekiyor verirsek, nasıl oluyor? inanın hic tecrubem yok. İnsallah meme reddi yasamam.
Eve gelince emziği sterilize ettim bebeğime teklif ettim, ilk basta öğürür gibi hareketler yaptı ama ısrarlı teklif edince tuttu emziği.. düşürüyor ağzından geri veriyorum. Yani nedir bu emzik meselesi nasıl kullanılması gerekiyor?