aybarsmom34 Kızlar bakar mısınız böyle birşey yaşayan tecrübeli anneler var mı ? Bebeğim 64 günlük ve bıngıldağı kapanmasına çok az kalmış. Erken diyorlar. Var mı böyle bir sıkıntı yaşayan ?
1cocuksevdasi aybarsmom34 4 aydan sonra kapanmaya başlar 18 aya kadar kapanmış olması gerekir 4 aydan önce kapanması iyi değil derler korkutmak istemem sizi doktora görünün bizim her ay kontrol ediyor hemşire daha kapanmamış iyi diyor falan bende onlardan öğreniyorum
Braa3434 aybarsmom34 Benim yeğeniminde baya erken kapanmıştı şuan 5 yaşında anaokuluna gidiyor bir sağlık sorunuda yok çok şükür sadece çok hassas alerjik bir çocuk o kadar bence rutin kontrollerini ihmal etmeyin bir sorun olmaz inşallah
KuzeyinAnnesi03 aybarsmom34 bıngıldak kapanması önemli değil kafa gelişimi büyümesi iyiyse sorun yoktur
Dilekce06 Bazı bebekler bıngıldağı kapalı doğabilirmiş, bazı bebeklerin de erken kapanabilirmiş. Önemli olan kafa gelişimi. Yani kafanın büyümesi. Aylık rutin kontrollerde doktorunuz ölçer. Gelişimi, büyümesi normal ise bıngıldağın kapanması sorun olmaz.
aybarsmom34 Dilekce06 Kafa gelişimi iyi. İki gün önce doktordan geldik hiç bıngıldağı ile ilgili birşey demedi. Bugün aşı vurdurmak için gittiğimizde ebeydi sanırım bıngıldağı kapanmasına çok az kalmış, daha çok erken hemen doktora gidin dedi. Öyle deyince korktum. Doktorumu aradım hemen ama çok doluymuş. Bende burada yaşayan varsa sorayım dedim. Çok teşekkür ederim 💐🫶🏻
aybarsmom34 1cocuksevdasi Yok zaten tam kapanmamış biraz açıklık daha var ama kapanırsa çok erken falan dediler. Çok teşekkür ederim yorumun için ♥️
aybarsmom34 Dilekce06 Kesinlikle bir kez daha gideceğim randevu oluşturdum direk. Çok teşekkür ederim 🥰
aybarsmom34 KuzeyinAnnesi03 Ayy bir nebze bu tarz yorumlar içimi rahatlatıyor. Çok teşekkür ederim 💐 Pazartesi günü 2 aylık kontrolümüz vardı. Doktorum baya iyi kontrol etti ve hiç bu tarz bir söylemde bulunmadı. Bugün aşısı vardı ve kontrol eden kişi kapanmaya az kalmış hemen doktora git falan dedi korktum biraz
KuzeyinAnnesi03 aybarsmom34 korkmana gerek yok karşısında yeni bı anne olduğunu bile bile böyle konuşan meslektaşlarım var maalesef keşke biraz daha nazik ve açıklayıcı olsalar başlarından savmaya çalışıyorlar sanki.