Selam kızlar . Kızım 5 aylık . 40 günlüğe kadar hiç mama vermedim kendi sütümle besledim sağlığım sütümü de biberonla verdiğimde içiyordu . 40 günden sonra bebeğim 1 hafta boyunca akşamları anlam veremediğim bir şekilde uğunana kadar ağlıyordu bende galiba karnı aç doymuyor diye düşünerek aptamil mama aldım ve mama verdim ilk kez mamanın tadını kaşığından tiksindi galiba sonra sevmedi diye sma aldım sonra çocuk mamadan tiksindiğinden biberonu da o gün bı gündür reddediyor . Yani biberon verdiğimde ağzında geveliyor çekip içmiyor ama beni emiyor . Yavaş yavaş ek gıdaya geçeceğz diye geçen gün yoğurt vermeye başladım mama kaşığıyla Çelik kaşıkla yiyor mama kaşığıyla yüzünü ekşitiyor . Yani zaten emzikte emmiyor bu çocuk silikon şeyler istemiyor galiba ve baba çok zorluğu var . 5 aylık ama şırıngayla 60 cc mamayı zor içiriyorum yaklaşıl 20 cc si biberonda kalıyor içirdiğimin yarısını da yutarken çıkarıyor ya bu çocuk beni emerek doyuyor olamaz çünki ahım şahım bi sütümün olduğunu düşünmüyorum. Şırıngayla çok zor oluyor 15 dakka sürüyor içirmem . Yani ben bu çocuğu nasıl alıştıracağım biberona emzik gibi bişey değil ki emzik almadığını oğlumdan tecrübemle pek takmıyorum ama biberon her zaman şart bişey mama içerken olsun su içerken olsun yani nasıl alışacak napsam bilemez hale geldim . Siz de yaşayan var mı böyle nasıl alıştırdınız