paradise35 Bebeğim 5 günlük. memem taş gibi düzenli emziriyorum ve aralarda sağıyorum ama memem aşırı sert, sızlıyor ne yapmam lazım sağdığımda da o taşlık geçmiyor
gncglozclk paradise35 duşun altında beyaz sabunla ılık suyla ovala ben 3 aydır surekli mastıt oluyorum doktor gogus ucunu kremsiz hıcbır sekilde bırakma dedı kızım emmıyor bıde sagarak veriyorum her sagım oncesı sonrası mutlaka krem sur gogus ucu hafif acıması bıle mastıt yapıyormus onu yaptıktan sonra bı daha olmadım taa ki 2 gun oncesıne kadar krem surmeyi bıraktım sürekli sürekli unuttum bu hafta sag gogsum oldu sukur bugun ıyı 10 dk sag 5 dk dinledin tekrar yap bu sekilde bosalma saglıyorum 40 dk ugrasıyordum oldu zaman normalde 4 saate sagım yapıyorum yara 3 mastıt oldum da 1 bucuk 2 saate yapıyorum en azından sızın emiyormus sanslısın bu konuda 🥹
[silindi] paradise35 daha çok taze annesinin başlarda bebek küçük ve az emziği için öyle taş gibi olup kitle kitle oluyor zamanla düzelecek mastıt değilsiniz yani hepimizde aynı oldu💕🌸
Ogretmenannex paradise35 iyice sağıp boşaltın sıcak bir duş alın sonra soğuk suyla yıkayın göğsünüzü yani sol etkisi yapmalısınız . İnce dişli bir tarak yardımı ile tarayın . Ama en etkili yöntem ters emzirme yani sağ göğsünüzü emziyprmuş gibi ama solu emzireceksinşz . Koltuk altı emzirme diye geçiyor . Bir iki emzirmeye tıkalı kanal açılıyor mutlaka deneyin .
gncglozclk azra1616 genel cerrahi bana sıcak suyu onermedi süt daha cok ınip sıcak suyla daha cok tıkanma olurmus ki bende fayda etmedi cevrem oyle dedı dıye hep oyle yaptım daha beter oldum ılık suyla sabunla ov dedı o cok iyi geliyor 🥹
paradise35 gncglozclk bebeğim emdikten yarım saat sonra 15 dk sağım yapıyorum sütüm damlamıyor artık ama göğsümün o sertliği geçmiyor
gncglozclk azra1616 onu da yapmıstım bende oda olmadı sürekli bosaltmak temiz bakmak gogsun dolmasına ızın vermemek ben 12 den sonra saymayı bıraktım kızım bıde 3 aylık 🥹
badeismomm paradise35 mastit olabilirsin sık sık sağman lazım kimse beni uyarmadı ben çok zor geçirdim antibiyotik kullanmak zorunda kaldım kendimden anlatayım belki işine yarar sezeryan doğum yaptım ilk günlerde sütüm gelmedi eve geldim duş aldım bebeğimde silikon uçla tutturmaya calısıyirdum cenesi gucsuzdu ememiyordu duştan sonra sütüm gelmeye başllamış hemde bol bol ben anlayamadım taş gibi oldu ğögüslerim ateş çıktı ağrı sızı yanma sıtma tutuyordu resmen beni duşta sagmaya çalıştım sıcak soguk uygulama yaptim.doktora gittim 1 haftaya geçti ama çok kötü birşey 1 ay sütüm çok geldi sağip sagip buzluga attim bir buçuk aylığız sütüm o kadar çok değil
asafylmz @paradise35 aska sıcak sürmeyin enfeksiyon artıyor soğuk uygulama bol bol sağın emzirin anca öyle geçer sizde ateş felan yapar
Ogretmenannex paradise35 ince dişli bir tarak ile masaj yapın sert bölgeyi özellikle ucuna doğru bildiğin tarayacaksınız masada gezdırır gibi maksat süt kanalını masaj yoluyla acmak