Sevgili anneler ayakta sallama alışkanlığını nasıl bıraktırdınız oğlum kolik olduğu için doğduğunda hafif ritimlerle uyutuyordum ama bu git gide zorlaştı ve Ramazan bayramında beri gece uykusuna yatırıyorum bazen yarım saat bazen 3 4 saat sonra mızlıyor ve ayakta sallanmak istiyor yani demem o ki gece 3 4 ten sonra 9 a kadar ayağımda uyuyor bırakıyorum en fazla yarım saat uyuyor sonra tekrar mızlıyor sallamam için ben nasıl çözüm bulucam bu duruma şuan 20 aylık ve hala huysuzluk ları devam ediyor gündüz uykularımız hala düzenli değil kesin saatinde uyuturum ama bazen yarım saat bazen 1 bazen 2 saat uyuyup uyanıyor gece uykusuna 8. 30 9 arası uyutuyorum geçte uyuttum 10 11 gibi o zaman uykuya geçemediği için ağlama krizine girdi ya ben napıcam nasıl bıraktırıcam bu alışkanlığını artık kocaman oldu ve ağırlaştı sabah kalktığı zaman bacaklarımı hissetmez halde oluyorum uyuşuyor topuklarım ceviz gibi şişti su topladı artık uyku saatinden önce yanına yatıp konuştum bişeyler anlattım uyumamız gerektiğini söyledim ama ağlama krizine girdi uyumadı gece uykusunda denedim onda da ağladı salla dur denedim durduğun an kendini ittirip ağlamaya başlıyor ben napıcam