adel18 Deletedmom_113 bu aralar huzursuz kaç defa meme emiyor sayamıyorum yani 2 saatte bir falan emiyor öyle bez sayısı da 4-5 çişli bez oluyor genelde kaka demir başlayınca 2-3 günde bir olmaya başladı
Mihraa20 Deletedmom_113 5 aylık bebekten bashaeidyorusun canım, yani inan geçmişi hatırlamıyorum ama her meme istedikçe veriyordum. Çünkü ek gıda 6. Ayında başlandığı için özellikle bu aylarda süt önemli 5 aylık çocuk sürekli emer ya da biberon kullanıyorsa mama yer
Deletedmom_113 adel18 Mihraa20 Ogretmenannex Yyagmur3 OrdekYavrusu Bebeğim 5 ay 10 günlük kız çocuğu doğduğu günden beri sütüm hiç yetmedi dört çeşit formül mama denedim kabul etmedi biberon emzik de hakeza kaşıkla da verdim aynı şekilde tutmadı sadece meme emerdi sütte olmadığı için üç aydan sonra zorlanmaya başladım ve arı mamaya geçtik ilk zamanlar iyi güzel gidiyordu hem meme hem mama veriyordum günde iki kere bu aya girdigimizden beri hiçbir şekilde memeyi kabul etmiyor önüme aldım mı agliyor sabah birkere mama yedi birkere meme tuttu başka da kabul etmiyor reddediyor cisli bezi bir primayi dolduracak kadar değil meme emmedigi için sıvı alımı olmuyor ve endişeleniyorum pazartesi doktora götüreceğim bana hiç normal gelmiyor özellikle çişli bez konusu
Ogretmenannex Deletedmom_113 5 aylık gün gününü tutmuyor bazen çöm emiyor bazen az . Gece 2 saatte bir kalkıyor hala gazı var . Dönmeye başlamadı . Sürekli kucak istiyor bunlar yeter galiba 😄
Yyagmur3 Deletedmom_113 güne 7/7.30 gibi başlıyoruz akşam yatıncaya kadar 8/9 kez rahat emziriyorum en fazla max. 5 dk emiyor o da her zaman değil genellikle ⅔ dk. Akşam 10/10.30 gibi uyur gece ⅔ kez kalkar ama bir kez emziriyorum sabah ⅘ arası tekrar emziriyorum sonra sabah kalkış saatinde emiyor güne başlıyor. Çişli bezi ise 6/⅞ yapıyordur ama hepsi çok dolu olmuyor içinden ½ tanesi çok dolu oluyor diğerleri normal
OrdekYavrusu Deletedmom_113 kaç kere emzirip mama verdiğimi saymadım hiç açıkçası ama çişli bez sayısı 6-7 bazen daha fazla
Mihraa20 Deletedmom_113 o zaman diş sancıları başlamış canım eğer bir şey yemek içmek istemiyorsa ki öyle oluyor ya da kan değerlerine baktır. Demiride düşük olabilir bu aylar da çok sık görülüyor ve büyük oranda iştahsızlığa yol açar ama büyük ihtimalle diş sancıları 6. Ay da kendini gösterir zaten umarım en acısız çeker seni ısırmaya başladıysa bir şeyleri kemirmeye ya da kulaklarını çekiyorsa diştir
bussyy1710 5 ay 9 günlük 6 kere falan besleniyor benim zorumla o da. Gece 3 saatte bir kalkıp beslemeye çalışıyorum asla kabul etmiyor öyle 8-9 saat aç yatıyor doktor uyanmıyorsa boşver dedi. Uyansa da yemiyor gerçi. Benim oğlum alerjik ama bizim beslenmemiz ondan sıkıntılı biraz.
refresher Gündüz genelde 2 saate eğer dışardaysak 3 saate bir besleniyor, gece ise 2 veya 3 defa kalkıyor. Bu aralar gece yatarken yüz üstü dönüyor ama yüzüstü uyumayı bilmediği için uyanıyor bununla cebelleşiyoruz 😅