Fatma-asya 3 aylık bebeğim var. Sürekli elini emiyor. Acaba müdahale etmeli miyim yoksa normal mi şu etapta. Nje zaman müdahale edilmesi gerekir? Bilgisi olan var mı acaba
Ikrazumra19 Fatma-asya mudahale etme canim normal cogu bebek yapar emme refleksi kesfetme durumu filan
ecey Fatma-asya benim bebeğimde 3,5 aylık oldu. Aşırı derecede el emiyor. Doktorumuz çok normal hatta daha da artacak bu dedi. Şu an oral dönemle kendini tanıyor. Engel olmayın dediler.
Saribidik Fatma-asya 3.ayda eller, 4.ayda ayaklar ve 5.ayda diğer duyusal gelişmi ile farklı nesneleri emme ağıza götürme artacaktır 🤭 müdahale etmeyin ama bazen morartacak kadar emerse o durumlarda elini yavaşça çekebilirsiniz. Bu anların tadını çıkarın 😍
Ebruk42 Fatma-asya benim kizim dogdugu gibi bas parmagi agzindaydi 6 aylik oldu butu parmaklari agzinda emme refleksi coktu simdi de disleri cikacak diye kendisi kasiyor
Ebruk42 Saribidik aynen benim kizim da dogdugu gibi pas parmagi agzindaydi bir ara tirnak yuzunden eldiven taktim yine o sekil hep agzina goturdu 4.ayda ayaginida aldi dediginiz gibi
Fatma-asya MuhammedAmine Ebruk42 ybk2019 Saribidik Ebruk42 Ayy ne bilim alışır hep öyle yapar gibi bir algı var ya emizik veriyorum emmesin diye. O halde müdahale etmeyeyim kendi kendine takılsın miniğim kıyamam ona ben 😍çok teşekkür ederim hepinize
ybk2019 Fatma-asya 4 Buçuk aylık eller daha fazla elinde şimdi de ayak parmaklarına geçiş yaptı 😂 corabi çıkarıp ağzına sokuyor