ozlemtsd öncelikle her çocuk farklı aşamalardan geçer bunu unutmayın. Kimi hemen alışır kiminin uzun sürer, kimi zorlanır kimi kolayca eğitimi tamamlar. Bir de çocuktan çok annenin de hazır olması önemli. Çocuk sinyalleri veriyorsa (tuvaleti saklanarak yapma, tuvalet kavramlarını; çiş, kaka, ıslak, kuru gibi biliyor olma, bezden rahatsız olma gibi) eğitime hazırdır. Gece ve gündüz aynı anda bırakılmalı aksi takdirde kafa karışıklığı yaratır çocukta. Alıştırma kilodu gibi şeyleri de şahsen ben gereksiz buluyorum çünkü bezden çıkartıp bez benzeri sızdırmayan şeyleri tekrar kullanmakta çocuğun kafasını karıştırmakta bu yüzden normal iç çamaşırı kullanılmalı ve çocuğun ıslaklıktan rahatsız olduğu için tuvaletini söylemesi teşvik edilmeli. Lazımlık başta kullanılabilir çünkü kaslar tam olarak tutmaya alışmadığından her an her yerde tuvaletini yapmak isteyecek lazımlığı evin içinde ordan oraya taşımak hatta gece kalktığında yatağının yanında bile bulundurmak kolay. Eğer lazımlık zorluyor ise klozet aparatı almak işi kolaylaştıracaktır. Aparatın yanında çocuğu teşvik edecek tuvalet eğitim panosu ve tuvalet eğitimi içeren hikaye kitaplarının yardımını çok gördüm internetten sipariş verebilirsiniz bunları. Kızım tam olarak bu teşvik edici kitap ve pano ile alışmıştı. Onun dışında da bu süreçte bir çok kez kaçırmalarla karşılaşabilirsiniz. Sabırlı olmalı ve korkutmamalısınız. Ben gece kızımı tuvalete kaldırmak yerine kendisi gelince uyanması için bekledim. Bu yüzden gece hiç kaldırmadım. Tabi kimi çocuk için bu süreç gece altına kaçırmak ile sonuçlanabilir önce bi çocuk takip edilmeli ona göre karar verilmeli. Şimdiden kolay gelsin 🫶🏼