Gamzeliiss Kızlar oğlum 3 yaşında. Daha önce başlamak istiyordum fakat kendisi hazır olmadığı için bu zamanı buldu. Arkadaşlarından gördüğü için sürekli tuvalete gideceğim vs diyordu bende bugün attım bezi başladık. Henüz 1. Gündeyiz ama her defasında kıyafetlerine yaptı. Sürekli konuşuyorum söylüyorum tuvalete oturtturuyorum korkmuyor da ama yapmıyor. Bu süreci nasıl atlattınız
mervepamukk Gamzeliiss daha çok yeni zor bir süreç ama 3 5 gün içinde yapmaya başlar yavaştan tuvalete sonrada söyleme eğiliminde bulunur diye düşünüyorum bizim öyle olmuştu 2.5 yaş.
Birdunyabircennetannesi Gamzeliiss Sabır sabır sabır Çok zorluyor ama ilk günler hep altına kaçırma oluyor Sakin karşılamanız lazım 8 gün hep altına kaçırmıştı oğlum 15 gün sürüyor bu süreç
ummu_bilal Gamzeliiss Kolay gelsin canım , bizde o sürecin içindeyiz Benim kızım 30 aylık , üç günden beri bez takmıyorum altına yapıyor sürekli , tuvalete götürmemi istemiyor yok yok diyor bi bakıyorum pantolon ıslak , alışması kolay değilmiş bol bol sabır diliyorum annelere
uykucux Gamzeliiss canım bankada örnek ol 3. Gündeyiz 1 gün gittik yaptı heveslendi altına üstüne iyice yaptı ikinci gün epey bi uzattı arayı 2 saat dışardaydım iyi dayandı altına yaptı 3. Gün 3 kere ıslattık alıştırma külotları aldım bence gayet iyiler nekasar yaparsa yapsın üstü ıslanıyor ama akmıyor batırmıyor ve bırakacaz o bezi 🤩 kaçışı yok
Gamzeliiss Birdunyabircennetannesi çok sabırlıyım 2-3 gün boyunca evden de çıkmayacağım iyice alışsın diye. Öğlen uykusuna da yatırdım bakalım altına yapacak mı merak ediyorum. Gece bez takmayacağım ve uyandırmayı düşünmüyorum sizce de öyle mi ilerlemeliyim
Birdunyabircennetannesi Gamzeliiss Tabiki doğru ilerleme şekli böyle İlk 1 hafta kısa süreli çıktık 15 20 dk Sürekli çiş çiş diye sormayın bunalıyorlar Geceyi de mutlaka kesin dışarda da takmayın yanınıza bolca kıyafet alın Gece olayını ben size nasıl yendik anlatayım İlk gündüzü hallettik 8 gün zaten hiç yapmadı o yüzden gece de kaldırmadım çünkü gece boşuna kaldırmış olacaktım Gece sık sık kaçırmaları oldu üstünü değiştirdim yatırdım Gündüzü hallettikten sonra kendi kendine gece de tutmayı öğrendi ben hiç gece kaldırmadım İlk günler dediğim gibi sürekli kaçırdı Ama gündüzü öğrenince gece de bitti 15 gün zorladı maalesef Ama sakin oldum Normalde sabırlı değilim pek ama bu süreçte sakin olmamız gerekiyor Onları anlamamız lazım Uzun süredir bez kullanıyorlar bir anda bıraktırıyoruz ve zorlanıyorlar 2 ay oldu hala klozete alışmadı mesela hala klozetten korkuyor Evde lazımlık dışarda alaturka tuvalete yere yapıyor mesela Altına kaçırdığında utandırmayın olabilir yanlışlıkla oldu bir daha çişin gelince tuvalete gitmeliyiz diyin Birinin yanında kaçırınca kulağına söyleyin birilerinin yanında aaa altına kaçırdın vs demeyin utanıyorlar Oğlum altına kaçırınca biri varsa yanımda direk sus işareti yapıyordum bir şey söylememeleri gerek çünkü Direk tuvalete götürüp orada üstünü değiştirdim mutlaka tuvalette vs değiştirin ve sürekli gösterin tuvaleti buraya yapmalıyız bir daha diyin Baskı ters tepki veriyor çocuklarda Dediğim gibi onlarda rahatsız oluyor utanıyorlar unutmayın bunları Allah kolaylık versin Pes etmeyin Oğlum asla hazır değildi bu süreçte hazır olmamasına rağmen sabrın sonu selamet oldu
Gamzeliiss Birdunyabircennetannesi çok teşekkürler yazınız için. 3 kere tuvalete yaptık şuan. Ama tabi hala kaçırmalar devam ediyor
Birdunyabircennetannesi Gamzeliiss Ay maşallah çok iyi ilk günlerde 3 kez yapması Kaçırma tabiki olacak 2 ay olacak mesela geçen kaçırdı Oyuna dalınca 5 6 yaşında bile kaçırabiliyormuş çocuklar
uykucux Gamzeliiss az önce peteklere serdim 😂 iki oğlum iki günde bıraktı şimdi ev kalabalık oyuna dalıyor e haliyle olan oluyor daha kavrayamadı ama tutma becerisi var onu anladım 🥰 çiş geldi dermi bir gün 🤧
Gamzeliiss baroayse Birdunyabircennetannesi Birdunyabircennetannesi dün gece hiç yatağa yapmadı sabah kaldırdım direkt tuvalete götürdüm oraya yaptı. Bugünde söyleme olayı yok ama genel olarak tuvalete yaptı ama perişan oldum 2 gündür bi de iyice huysuzluk inat var
baroayse Gamzeliiss biz 30 aylıkken 1.5 ay ugrastik beze döndük,bir kaç ay sonra başladık tekrar beze döndük, en son 37 aylıkken 2 hafta uğraştım en sonunda söyledi,hemen söylemeye bilir, söyleyedebilir ,herşeye hazırlıklı olun,çok zor bir süreç