Oznurkayaa En (araba), ba (bay bay), geldi, dede, em (meme), baba, hav hav, miyav, möö, sss (yılan) bunlar kelime sayılıyor mu? Mesela ba değil de bay bay mi demesi gerekiyor yada en değil de araba demesi şart mı
tubasd Oznurkayaa arabayı gördüğünde en diyorsa yada kediyi gördüğünde yada siz kedi dediginizde miyav diyorsa yani amaca yönelik ve o şeye ait olduğunu bilerek kullanıyorsa evet kelime sayılır ama siz söyleyip o tekrar ediyor ve birdaha kullanmiyorsa pekistirmek gerekir hazneye doğru kaydetmesi için
ilkimnk Oznurkayaa bunlar da kelime sayılıyor diye biliyorum, Osman Gönlülal’ın videoları vardı bununla ilgili
Zhr_ygz Oznurkayaa ah(al) beh(ver) nne ya da bazen doğrusunu söyleyip anne diyo doktor bunlarada kelime demişti dilinin döndüğünce konuşuyolar
Oznurkayaa tubasd evet ben zaten ezberletmemeye çalışıyorum bu ne bu ne demiyorum koyun beyaz tüylü, koyun oluyor, koyun ahıra gidiyor diye fazla kullanmaya çalışıyorum. Arabayı vs bilinçli söylüyor eminim ama illa bizim gibi araba mı demesi lazım yoksa en demesi yetiyor mu diye merak etmiştim
tubasd Oznurkayaa ‘beyaz koyun’ meee der ‘kirmizi araba ’ ann ann gider gibi anlatım yapabilirsiniz ve evet arabayı görünce ann demesi kediye miyav demesi kelime