Kızlar oğlum 5 aylık oldu. Alerjisi vardı ama doğru çıkması için bekliyorduk erken yapılınca çıkmıyor diye. Kakada kan ve gelişim geriliği yoktu. Birçok çocuk doktoru ve alerji doktoruna gittik bu sebeple bana diyet önermemişlerdi ama birkaç gün önce kakada kan görünce test yaptırmaya karar verdik. Bayramda iki tane baklava yemiştim bir tane de bayram çikolatası, ertesi gün nokta kadar kan gördüm direkt onlardan şüphelendim zaten. Biz süt alerjisinden şüpheleniyorduk ama test sonucunda süt alerjisi çıkmadı çok şaşırdık sadece fındık fıstık ceviz çıktı yani kuruyemiş ve türevlerini yemeyeceğim. Öyle yani aylar sonra öğrenmiş olduk sizinle de paylaşmak istedim. Ama test yapılırken çok ağladı bizimki hani acıtmıyordu jilet gibi bir şeyin ucuyla deriyi kaldırıyorlar hafif içim acıdı🥲bir de bir şey soracağım size süt alerjisi yok ama sidefer damlada süt vardı yanağına değince kızarıyordu o neden oluyordu o zaman acaba🤔 doktor cilt tepkili değil de bağırsak tepkili olabilir dedi ama o damla ciltte reaksiyon göstermişti ilginç. Bir de dışarıdaki alerjenler varmış toz vs onlardan da etkileniyor olabilirmiş. Atopik dermatit vardı onu gıda alerjisine bağlamadı mesela, alerjiden bağımsızmış genetik yani ve kronik olabilirmiş. Bazen de alerjiler egzama ile başlarmış. İnşallah başka şeylere alerjisi yoktur. Test sonucu böyle çıkıp başka şeylere alerjisi çıkan oldu mu sonradan? Diğer besinlere alerjisi var mı diye bir de ek gıdada takip edeceğiz. Dua edin ek gıda sürecimiz rahat geçsin🥲