gzemakbas Rota virüs damlasının bağırsak düğümlenmesi yapabildiğini söylüyor sağlık ocağı .. 3.ayda verilmesi lazımmış . Yaptıran var mı ve ya yaptırmayan var mı
sadekahve_bitter gzemakbas çocuk doktoru edinin Sağlık ocağındanki hemşireler Dr değil hepsi ayrı telden çalıyor İllaki doğruları da vardır ama çocuk doktoru daha doğru yönlendirir
gzemakbas sadekahve_bitter çocuk doktoru da yazmıştı olsun diye ama yan etkisinden korkuyorum yaptırmayan var mı acaba
purpleviolet8 Ben çocuk doktoruna danışarak menenjit ve rota aşılarını yaptırmıştım. Bütün ilaçların seyrek veya yoğun yan etkileri mutlaka vardır. İçtiğimiz sıradan ağrı kesicilerin bile. Bunun kararını siz ve doktorunuz karar verebilir. Her bünye farklıdır herkesin alerjik öyküsü veya sağlık sorunları ayrıdır. Doktorlar ilaç yazarken fayda ve zarar terazisine göre karar verirler ve kullanıp kullanmamak yine kişisel tercihiniz. Sağlık ocağındaki çalışan kişi belki olumsuz tecrübeler gözlemledi ise ondan yola çıkarak böyle düşünüyor ve bilgilendiriyor olabilir. Bence buradaki yorumlardan etkilenerek karar vermeyip bir çocuk doktoru ile görüşün derim ben.
magal Tabiki yaptırılmalı, hastalığı geçiren bir akrabamızın çocuğu mahvolmuştu ishalden, aşırı kilo kaybetmişti. Aşıyı yaptırmadıkları için çok pişman olduğunu söylemişti.