Prensesminik42
Para gönderilen hesap bilgisi için savcı talimatı ile bankaya yazılacak 2 ay içinde cevap geldi diyelim, eğer para direk bu hesaptan çekilmedi başka bir banka ibanına havale edildiyse şüphelinin tespiti için birde o bankaya müzekkere yazılacak odanda 2 ay içinde cevap geldi diyelim, oldumu 4 ay, ayrıca hat sahibininin tespiti için ilgili kuruma yazılacak ki çoğunlukla yabancı şahısların üzerine kayıtlı oluyor, en az 5 -6 ay sonra evrak savcılığa gidicek, savcı iddianameyi haIrlayıp mahkemeye sevk edicek ki bu da 1 yılı bulur, bu aşamada hesap sahibi ve hat sahibini temin etmeye çalışacaklar, ama ikiside yabancı şahısların olucak yada üni öğrencisi gibi adam 1 yıl sonra ifadeye gelip diyecek ki ben banka kartımı hasan Hüseyin’e verdim o da bana karşılığında 1000 tl verdi ben dolandırıcılıkta kullanıldığını bilmiyordum vs.. O kişinin temini kimlik tespiti için geçiçek 1 yıl daha oldumu 3-4 bu sürede dolandırıcının kimliği tespit edildi diyelim, hakim sizi cağırıp sorucak şikayetiniz devam ediyor mu yada zararın bir kısmının giderilmesi halinde uzlaşmak istiyormusunuz, sizde bir miktarda olsa para gelsin en azından zararı azaltırız diye uzlaşmak isteyeceksiniz 5 yıl sonra bugünün parası 30 40 bin lira alırsanız şanslı sayın kendinizi..