dusgezgincisi Kızlar merhaba Yedi günlük bebişim var ama meme almıyor. Silikon ile emzirmeye çalışıyorum ama nereye kadar böyle bişe yaşayan varmı silikonu bırakıp memeye alışır mı acaba 🥹
acemianne06 dusgezgincisi Benim oğlumda 9 günlük asla memeyi almıyor silikon uçlada almıyor sağıp biberonla veriyorum mecbur bazen anne sütü bazen mama ne yapacağım bilmiyorum inşallah ilerde alışır emzirme danışmanına başvurmayı düşünüyorum
cancon dusgezgincisi ben de yaşadım bunu göğüs ucum yoktu. Kullandığım silikon biraz büyüktü daha sonra lansinoh 20 mm olana geçtim aşamalı olarak( önce eskisini takıyordum emmeye başladıktan sonra lansinoh takıyordum öyle öyle alıştı) Daha sonra aynı şeyi silikonu bırakmak için yaptım. Birazcık silikonla emziriyordum göğüs ucum çıkınca silikonu çıkarıyordum. Bu hemen bir günde olacak bir şey değil. Bazen alıyordu bazen ağlıyordu. Ağlayınca silikonu tekrar takıyordum sakinken deniyordum. Pes etmemek ve sabırla denemek gerekiyor. Ama bu süreçte bebeğin sakin ve huzurlu olduğu zamanları seçmek de önemli.
ayseayliz dusgezgincisi Merhaba bende doğum yaptığımda ilk emzirmede bebeğim meme ucumu alamadı. Hemşireler hemen silikon meme ucu almaya gönderdiler eşimi. Eşim aldı geldi o şekilde emzirebildim. Silikon ucla emzirmesi bir tık zor oluyo temizliği vs. Ama bir şekilde alısıyosunuz. Ara sıra bebeğim emerken silikon ucu çekip aliyodum o şekilde emzirmeye çalışıyodum bazen emiyodu bazen emmiyodu. Bazende hiç ucu takmadan emzirmeyi deniyodum o şekilde alırsa aliyodu almazsa çok zorlamiyodum. Bu şekilde denemeler yaparak 2 ayın sonunda silikon ucu birden bire biraktirabildim şuan silikon uc olmadan emiyor. Sizde bu şekilde yaparak emzirebilirsiniz. En azından hiç emmemesinden iyidir bir şekilde silikon ucu biraktirabilirsiniz
nuralparslanramo Benimde oğlum bir aylık, asla tutamıyor memeyi. Bende ilk günden beri silikonla emziriyorum, ilerde çenesi kuvvetlenince tutar diye ümit ediyorum. Tutmazsa da yapacak bişey yok maalesef
dusgezgincisi acemianne06 inşallah alışır benimki de böyle devam ederse bi danışana başvurucam mecbur 😭
nurluu1 benim kızımda alamıyordu ya da ben veremedim bilmiyorum silikon uçla emzirdim 32 aylıkken bıraktırdım ama belki daha erken bile bırakabilirmiş iki üç güne kolaylıkla aldı şimdi biberon ve emzik istemiyor